لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۴۹

اهدای نخستین «ستاره نقره‌ای» به افسر زن نیروی هوایی آمریکا برای شکار پهپادهای ایرانی


کاپیتان لیسی سونیک هستر- برگرفته از تارنمای نیروی هوایی ایالات متحده- US Air force
کاپیتان لیسی سونیک هستر- برگرفته از تارنمای نیروی هوایی ایالات متحده- US Air force

نیروی هوایی ایالات متحده برای نخستین بار نشان «ستاره نقره‌ای» را به یک افسر زن اهدا کرد که در سرنگونی پهپادهای جمهوری اسلامی نقش کلیدی ایفا کرد.

کاپیتان لیسی سونیک هستر، مسئول سیستم تسلیحاتی جنگنده «اف-۱۵ ایی»، در جریان حمله موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل در ۱۳ آوریل (۲۵ فروردین)، به سرنگونی ۷۰ پهپاد ایرانی کمک کرد.

هواپیمایی که سرگرد «بنجامین کافی» آن را هدایت می‌کرد، همراه با لیسی سونیک هستر، یکی از جنگده‌های آمریکایی بود که برای مقابله با حمله گسترده جمهوری اسلامی به اسرائیل از یک پایگاه‌ نظامی ایالات متحده در منطقه به پرواز درآمد.

حکومت ایران در این عملیات با بیش از ۳۰۰ پهپاد و موشک‌های کروز و بالستیک به اسرائیل حمله کرد.

در شرایطی که این جنگنده آمریکایی از تمام تسلیحات اصلی خود برای سرنگونی پرتابه‌ها استفاده کرده بود، با انبوهی از پهپادهایی مواجه شد که به‌سوی اسرائیل در حرکت بودند.

سرگرد «کافی» پی از مشورت با کاپیتان «هستر»، تصمیم گرفتند تا در اقدامی نامتعارف و بسیار خطرناک پهپادهای ایرانی را شکار کنند.

آنها بیش از حد معمول و توصیه شده به پهپادها نزدیک شدند و در شرایط تاریکی مطلق و دید اندک، پرتابه‌ها را به گلوله بستند و سرنگون کردند.

به گفته نیروی هوایی ایالات متحده، نیروهای آمریکا از جمله این جنگنده «اف-۱۵ ایی»، حدود ۷۰ پهپاد و سه موشک بالستیک جمهوری اسلامی را رهگیری کردند.

به این ترتیب نزدیک به ۹۹ درصد پرتابه‌های شلیک شده از سوی جمهوری اسلامی سرنگون شدند و به اهداف خود در اسرائیل نرسیدند.

علاوه بر لیسی سونیک هستر، نشان ستاره نقره‌ای به بنجامین آیریش کافی، خلبان این جنگنده آمریکایی نیز اهدا شد.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، این عملیات درخشان نیروهای مسلح ایالات متحده در دفاع از اسرائیل را ستود و از تمامی نیروهایی که در آن مشارکت داشتند، قدردانی کرد.

کاپیتان لیسی سونیک هستر، نخستین افسر زن نیروی هوایی ایالات متحده، و دهمین افسر زن ارتش آمریکا است که نشان عالی «ستاره نقره‌ای» دریافت می‌کند.

منبع: ای‌بی‌سی و سی‌ان‌ان

XS
SM
MD
LG