لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۳۱

هواپیمای خورشیدی سوئیس بار دیگر به پرواز درآمد


عکس آرشیوی از هواپیمای خورشیدی سولار ایمپالس-۲ در ناگویای ژاپن
عکس آرشیوی از هواپیمای خورشیدی سولار ایمپالس-۲ در ناگویای ژاپن

هواپیمای سولار ایمپالس-۲ که قرار است یک مسافت ۳۵ هزار کیلومتری دور دنیا را بدون استفاده از سوخت طی کند، ساعت ۳ بامداد روز دوشنبه به وقت محلی، ناگویای ژاپن را به مقصد هاوایی در آن سوی اقیانوس آرام ترک کرد.

گفته می‌شود که این مرحله از پرواز که حدود ۱۲۰ ساعت به درازا خواهد کشید، بلندترین و پرخطرترین مرحله پرواز این هواپیمای خورشیدی است؛ زیرا در تمام طول مسیر بر فراز آب‌های اقیانوس، امکان فرود اضطراری وجود نخواهد داشت.

این هواپیمای سوئیسی که انرژی خود را از نور خورشید تامین می‌کند، پس از یک انتظار طولانی به دلیل هوای نامساعد در مسیر پرواز، روز ۳۱ ماه مه (دهم خرداد ماه) از منطقه نانجینگ در شرق چین به مقصد هاوایی به پرواز درآمد، اما تنها یک روز بعد مجبور به فرود در ناگویای ژاپن شد.

طبق برنامه از پیش تعیین شده، قرار است این هواپیما مسافت ۷ هزار و ۹۰۰ کیلومتری بر فراز اقیانوس آرام را در دست کم ۶ روز طی کند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، گروه مدیریت سولار ایمپالس در ایمیلی که برای خبرنگاران ارسال کرده، گفت «زمانی که این هواپیما به نقطه بی‌بازگشت رسید، و اطمینان از این که آندره بورشبرگ خلبان هواپیما در مسیری امن قرار گرفته است، یک بیانیه‌ای رسمی منتشر خواهد کرد.»

ساعاتی بعد، در وبسایت رسمی این پروژه اعلام شد «آندره بورشبرگ از نقطه بی‌بازگشت عبور کرده است و اکنون باید سفر ۵ روزه خود را تا انتها ادامه دهد.»

نقطه بی‌بازگشت، نقطه ای است که هواپیما به دلیل فاصله بسیار زیاد از خشکی، دیگر امکان فرود نخواهد داشت. در صورت بروز هرگونه مشکلی، خلبان باید هواپیما را رها کرده و با چتر نجات به داخل اقیانوس بپرد.

پرواز این هواپیما، که ۱۷ هزار سلول خورشیدی بر روی بال‌های بلند آن تعبیه شده است و دو خلبان، برتراند پیکارد و آندره بورشبرگ، بطور نوبتی آن را هدایت می‌کنند، در ماه مارس از ابوظبی در امارات متحده عربی آغاز شد.

XS
SM
MD
LG