لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۱۳

آيا سيف الاسلام قذافی اصلاح طلب بود؟


آيا سيف الاسلام قذافی اصلاح طلب بود؟
آيا سيف الاسلام قذافی اصلاح طلب بود؟

دستگيری سيف الاسلام قذافی و آينده نامعلوم او اين سئوال را بر می انگيزد که آيا اين فرزند معمر قذافی که در ليبی چهره ای شناخته شده بود و انتظار می رفت تحولاتی در کشورش ايجاد کند، اصلاح طلب بود يا در راه پدرش قدم بر می داشت.

سيف الاسلام قذافی، دومين فرزند رهبر پيشين ليبی، در طرابلس بدنيا آمد و تحصيلات اوليه خود را در ليبی به اتمام رساند. فرزند ٣۹ ساله معمر قذافی که دکترای اقتصاد خود را از بريتانيا دريافت کرده است، در ليبی به عنوان دومين چهره با نفوذ کشور شناخته شده بود، و شخصی اصلاح طلب معرفی می شد.

سيف الاسلام قذافی سمت دولتی در ليبی نداشت و فقط مسئول بنياد خيريه جهانی قذافی بود ولی نفوذ سياسی وی در سال های اخير نقش مهمی در ارتباط ليبی با جامعه بين المللی داشت.

وی بويژه در دهه اول قرن بيست و يکم با شرکت در مذاکرات متعدد نقش سازنده ای در نزديکی ليبی به غرب داشت.

سيف الاسلام قذافی در مذاکراتی که موجب شد ليبی به برنامه هسته ای جنجالی خود پايان دهد، شرکت داشت.

او همچنين در آزادی شش پرستار بلغاری که به آلوده کردن کودکان ليبی به ويروس اچ آی وی متهم و زندانی شده بودند، نقش داشت.

سيف الاسلام قذافی در مذاکرات مربوط به بمبگذاری هواپيمای پان آمريکن بر فراز لاکربی اسکاتلند در سال ۱۹۸۸ و همچنين حمله به يک کلوپ شبانه در برلن در سال ۱۹۸۶ که ليبی در هر دو مورد متهم اصلی بود نيز، حضور داشت.

نفوذ سياسی و فعاليت های او باعث شد تحريم های بين المللی عليه ليبی لغو و آن کشور اندکی از انزوای سياسی خارج شود.

سيف الاسلام قذافی در مذاکرات سال ۲۰۰۹ که منجر به آزادی جنجالی عبدالباسط مقراحی، عامل بمبگذاری هواپيمای پان آمريکن بر فراز لاکربی بود، حضور داشت.

او که همواره از ضرورت دموکراسی در ليبی سخن می گفت و تاکيد می کرد که قصد جانشينی پدرش را ندارد در جريان خيزش مردم ليبی عليه معمر قذافی تعهد کرده بود تا شکست مخالفان پدرش دست از جنگ بر ندارد. اما رزمندگان زنتان که ظاهراً او را دستگير کردند، گفتند مقاومتی نکرد.

XS
SM
MD
LG