لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۰۲

گسترش حلقه های عرفانی در ایران، چالش حاکمیت


ماموران امنیتی پس از حمله به کلاس آموزش عرفان عکس های این خانه را برده و آنهارا در اختیار رسانه های دولتی گذاردند
ماموران امنیتی پس از حمله به کلاس آموزش عرفان عکس های این خانه را برده و آنهارا در اختیار رسانه های دولتی گذاردند

محمدجواد آخوندی معاون پرورشی و تربیت بدنی اداره کل آموزش برنامه های این وزارتخانه را برای مقابله با آنچه «فرقه های انحرافی در مدارس» خوانده، اعلام کرد.

معاون آموزش و پرورش که با خبرگزاری فارس گفتگو می کرد، افزود، پیش از این نیز معاونان و معلمان پرورشی مدارس متوسطه طی گذراندن دوره های آموزشی در خصوص راههای مقابله با «فرقه های نوظهور انحرافی در مدارس» توانمند شده اند.

آخوندی در این باره افزود: برای مقابله با فرقه های انحرافی این وزارتخانه با حوزه علمیه تفاهم نامه ای امضا کرده است.

حضور مبلغان حوزه علمیه قم در کلاس های درسی دانش آموزان از جمله راه های پیشنهادی این وزارتخانه برای مقابله با فرقه های انحرافی در مدارس است.

فرقه های انحرافی کدامند؟

به گفته زهره الهیان عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی: فرقه‌های شیطان‌پرستی، بهائیت و انواع فرقه‌های نوظهور و انحرافی با حمایت غرب و صهیونیست‌ها هستند که در حال جنگ نرم علیه نظام هستند.

آخوندی معاون آموزش و پرورش به «بهائیت، شیطان‌پرستی، وهابیت‌، انجمن حُجتیه و مسیحیت جدید با رویكرد صهیونیستی» اشاره كرد.

شیعه آنلاین نیز این فرقه های انحرافی را شامل: پیروان ادیان و فرقه‌های مختلف ضاله و منحرف از جمله مسیحیت، بهائیت، وهابیت، زرتشت، شیطان پرستی و غیره و نیز فرقه‌های عرفانی‌های، بودایی ها، سیک ها و هنرجویان یوگا برشمرده که «برای جذب هر چه بیشتر اعضای جدید و منحرف کردن افکار شیعیان به ویژه جوانان، بر فعالیت‌های تبلیغاتی خود در کشورمان افزوده‌اند.»

نفوذ به جمکران

دبیر شورای عالی فرهنگی مسجد جمکران نیز نسبت به فعالیت «گروه‌های انحرافی» در این مسجد هشدار داد و گفت: «مردم هر گونه مورد مشکوکی را به مأمورین امنیتی گزارش دهند.»

حجت الاسلام مرتضی وافی در این باره افزود: ما همیشه محیط مسجد را کنترل می‌کنیم اما با این حال برخی بهائیان در میان زائرین حاضر می‌شوند و مطالبی را به صورت مستقیم و غیر مستقیم به آنها القا می‌کنند.»

آیت الله مرتضی مقتدایی نیز گفت: رواج تفكرات برخی ادیان، حتی فرقه های انحرافی در میان جوانان تهدیدی جدی است.

بازداشت رهبر و رهروان عرفان کیهانی

خبرگزاری مشرق نیز طی گزارش مشروحی برپایی کلاس های عرفانی، و حلقه پیروان مرشدانی همچون اوشو و پیروان یوگا، درمان شرقی و مراقبه (مدیتیشن) را در شمار فرقه هایی دانست که دین رسمی حکومتی را به چالش گرفته اند.

خبرگزاری مشرق که دیدگاه های جناح تندرو حاکمیت را منعکس می کند، درباره نحوه دستگیری محمدعلی طاهری مربی عرفان و مرشد «عرفان حلقه» یا «عرفان کیهانی» گزارش کرده و افزوده: نامبرده پس از بازداشت و اقاریر خود باز هم دست از فعالیت های خود برنداشته است.

این خبر در حالی منتشر می شود که نیروهای امنیتی به کلاس عرفانی عرفان حلقه که در یک خانه شخصی برگزار می شده، حمله ور شده مربی یوگا و آموزگارعرفان را همراه با شماری از شرکت کنندگان بازداشت و زندانی کردند. خبر بازداشت و زندانی شدن این افراد تنها پس از آزادیشان به قید وثیقه و ضمانت کتبی مبنی بر عدم شرکت در کلاس ها در خبرگزاریها منتشر نشد.

خبرگزاری مشرق که گوشه هایی از بازجویی و اقاریر محمدعلی طاهری رئیس عرفان حلقه را منتشر کرده روشن نکرده اقاریر فرد بازداشت شده تحت چه شرایطی در زندان از متهم بدست آمده است.

این خبرگزاری آقای طاهری را «ارباب حلقه ها» نامیده و افزوده برگزاری کلاس های مختلط و حضور زنان بی حجاب در کلاس ها از جمله وجوه انحراف این گروه است.

سایت «افشانیوز» که گفته می شود دیدگاه های سرویس های اطلاعاتی جمهوری اسلامی را بازتاب می دهد، در این باره نوشت: یکی از مواردی که کارشناسان حوزه فرق به آن اذعان دارد تشابهاتی است که در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری مابین این فرقه ها و گروهک های محارب وجود دارد. از این رو تعلق نام گروهک یا فرقه متعلق یک معنی می باشند.

به گفته یک جامعه شناس شهری: «گسترش نفوذ گروه های عرفانی، روند فزاینده تغییر دین و به پرسش گرفتن دین رسمی حکومتی از سوی جوانان چنان برای حاکمیت نگران کننده شده» که به گفته نماینده مجلس دیگر راهی برای مقابله نمانده که نرفته باشند.

این نماینده مجلس شدت یابی گرایش به عرفان و این فرقه ها پس از سرکوب معترضان به نتیجه انتخاباتی را تایید کرد و افزود پس از انتخابات این روند شتاب فزاینده ای یافته است.

یک جامعه شناس در بررسی این پدیده نوشته است: «اقلیت های دینی، اجتماعی، عرفانی، و گروههای تفریحی و ... در همه زمان و در همه جا بوده و هست، آنچه این اقلیت ها برای ایدئولوژی یا دین رسمی حاکم مسئله و مشکل می شود، ناتوانی اندیشه حاکم از پاسخگویی به نیازهای مردم است. سرکوب هم کارا نیست، اگر بود تاکنون بایستی مذهب شیعه در جریان این همه سال در ایران نابود شده باشد،»

این جامعه شناس افزوده است: «یک راه در پیش گرفتن همزیستی همه باورهاست سنتی که در هند رایج است و یک راه هم سرکوب است که حاصلش نابودی دین رسمی ست. حاکمیت بی توجه به عواقبش راه دوم را برگزیده.»

XS
SM
MD
LG