لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۵

عربستان یک دانشجوی دکترا را به دلیل «بازنشر توییت» به ۳۴ سال زندان محکوم کرد


در این تصویر گرفته شده از تلویزیون دولتی عربستان سعودی، سلمی الشهاب، دانشجوی دکترا و مدافع حقوق زنان، با خبرنگاری در نمایشگاه بین‌المللی کتاب ریاض صحبت می‌کند (اسفند ۱۳۹۳)
در این تصویر گرفته شده از تلویزیون دولتی عربستان سعودی، سلمی الشهاب، دانشجوی دکترا و مدافع حقوق زنان، با خبرنگاری در نمایشگاه بین‌المللی کتاب ریاض صحبت می‌کند (اسفند ۱۳۹۳)

بر اساس اسنادی که روز پنجشنبه به دست آمده دادگاهی در عربستان یک دانشجوی سعودی دوره دکترا را به دلیل «بازنشر توئیت‌های مخالفان» نظام عربستان به ۳۴ سال زندان محکوم کرده است.

دادگاه او را به نشر «شایعات» متهم کرده است. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، فعالان و وکلا حکم صادره علیه سلمی الشهاب، مادر دو فرزند و محقق دانشگاه لیدز در بریتانیا، را حتی برای استانداردهای قضایی در عربستان «تکان دهنده» خوانده‌اند.

حکم دادگاه عربستان محکومیت فزاینده جهانی را به دنبال داشته است.

عربستان تاکنون به صدور این حکم اذعان نکرده است. اما صدور آن در بحبوحه سرکوب مخالفان توسط ولیعهد عربستان، محمد بن سلمان، صادر می شود.

بر اساس گزارش «ابتکار آزادی که یک گروه حقوق بشری مستقر در واشنگتن است، الشهاب در دی ۱۳۹۹ در زمانی که در تعطیلات خانوادگی به سر می‌برد، تنها چند روز قبل از به بریتانیا بخواهد برگردد، بازداشت شد.

اسناد حقوقی که آسوشیتدپرس دیده است نشان می‌دهد که الشهاب به قضات گفت که قبل از ارجاع پرونده اش به دادگاه، بیش از ۲۸۵ روز در زندان بوده است.

دادگاه ویژه جرایم تروریسم و امنیت ملی حکم غیرعادی و بسیار شدید ۳۴ سال زندان را برای این دانشجوی دکترا را صادر کرد. دادگاه همچنین او را از سفر به خارج به مدت ۳۴ سال پس از طی دوره زندان محکوم کرده است.

حکم ۳۴ سال زندان در اوایل ماه جاری و در حالی صادر شد که الشهاب درخواست تجدید نظر در حکم اولیه شش سال خود را داده بود.

دانشگاه لیدز تأیید کرده است که الشهاب در سال آخر تحصیلات دکترا در دانشکده پزشکی بود.

صدور حکم الشهاب همچنین توجه واشنگتن را جلب کرد. وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفت که در حال بررسی این پرونده است.

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، گفت: «استفاده از آزادی بیان برای دفاع از حقوق زنان نباید جرم‌انگاری شود، هرگز نباید جرم‌انگاری شود.»

الشهاب در جریان دادگاه تجدیدنظر خود گفته بود که این حکم خشن مساوی است با «تخریب من، خانواده‌ام، آینده‌ام، و آینده فرزندانم.» او دو پسر خردسال ۴ و ۶ ساله دارد.

الشهاب به قضات گفت که نمی‌داند صرفاً بازنشر پست‌های توئیتری «از روی کنجکاوی و مشاهده دیدگاه‌های دیگران» از یک حساب شخصی که بیش از ۲هزار دنبال کننده ندارد، تروریسم است.

XS
SM
MD
LG