لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۲

کارگران مهاجر از عربستان اخراج می شوند


Pope Francis waves to the crowd as he arrives to hold a mass at Colombo's seafront Galle Face Green for the canonization ceremony of Joseph Vaz, Wednesday, Jan. 14, 2015.
Pope Francis waves to the crowd as he arrives to hold a mass at Colombo's seafront Galle Face Green for the canonization ceremony of Joseph Vaz, Wednesday, Jan. 14, 2015.

با آغاز کنترل روادبد خارجیان و اخراج مهاجران غیرقانونی ده ها هزار کارگر خارجی عربستان را ترک می کنند.

عربستان سعودی کنترل روادید خارجیان را آغاز کرده است. و درصورت اخراج مهاجران غیرقانونی ده ها هزار کارگر خارجی عربستان وادار به ترک این کشور خواهند شد.

اخراج کارگران غیرقانونی در عربستان سعودی در حالی صورت می گیرد که میزان بیکاری اتباع سعودی به ۱۲ درصد رسیده، و دولت می خواهد به وضع استخدام در آن کشور بهبود بخشد. گروه های مدافع حقوق بشر می گویند کارگران مهاجر از سویی درگیر پلیس سعودی و از سوی دیگر گرفتار رؤسای فرصت طلب هستند.

روز چهارشنبه کاروانی از اتوبوس های حامل صدها کارگر اخراجی از ریاض عازم مرز عربستان با یمن شد.

اخیراً نزدیک به ۶۵ هزار کارگر یمنی از عربستان اخراج شده اند.

یکی از اخراجی ها احمد امین است که می گوید یمنی ها به ویژه هدف حمله پلیس هستند:
«مخصوصاً یمنی ها را می خواهند اخراج کنند. حتی اگر وضعیت اقامتتان را هم درست کنید، باز هم به شما اجازه کار نخواهند داد. این روزها، مزد کار به زحمت کفاف هزینه ضامن کاری شما را می دهد. دیگر پولی برای پرداختن به اداره کاریابی، اداره گذرنامه و هزینه های زندگی باقی نمی ماند».

لیلیان آمبوسو عضو سازمان بین المللی مهاجران می گوید وضعیت بسیاری از رانده شدگان وخیم است: «بسیاری از آنها از کم آبی رنج می برند. دلیلش این است که بعضی شان مدتها در بازداشت به سر برده اند».

شمار کارگران خارجی در عربستان سعودی ۹ میلیون نفر برآورد شده است.

مقام های عربستان بعد از دادن یک مهلت هفت ماهه به کارگران برای اصلاح روادید و وضع اقامتشان، درماه جاری اقدام به اخراج عده ای از کارگران کردند. در پایان این مهلت، ده ها هزار کارگر داوطلبانه کشور را ترک کردند.

در مناطق فقیرنشین پایتخت عربستان پلیس با مهاجران درگیر شد. دستکم سه نفر در درگیری ها کشته شدند.

جین کینین مانت، از مؤسسه سیاست گذاری چتم هاوس در لندن می گوید سرکوب کارگران مهاجر را باید در چارچوبی بزرگتر – یعنی خیزش در کشورهای عرب – بررسی کرد: «واکنش کشورهای حاشیه خلیج [فارس] به اعتراض ها در سراسر منطقه این بوده که بخشی از اعتراض ها را حاصل مشکلات اقتصادی می دانستند – به ویژه کمبود کار برای جوانان. بنا بر این سیاست های خود را بر صرف هزینه های بیشتر، افزایش شغل در بخش دولتی و استفاده از اتباع خود در نیروی کار متمرکز کردند؛ و این امر به قیمت اخراج کارگران خارجی تمام شد».

به گفته آدام کوگل، عضو سازمان دیدبان حقوق بشر، حقوق کار در عربستان سعودی به این معناست که کارگران خارجی نمی توانند کشور را ترک کنند: «لابد می پرسید اگر شرایط اینقدر بد است، چرا کارگران از آنجا نمی روند؟ مسئله این است که نمی توانند. برای خروج از کشور لازم است کارفرمای قانونی آنها ویزای خروجشان را امضا کند، و این کار می تواند خیلی مشکل باشد».

خانم کینین مانت می گوید بعضی از کارگران مهارت هایی دارند، و بعضی دیگر – دست کم در شغل های پایین تر – خواستار رعایت اصول اخلاقی هستند که خیلی از سعودی های ثروتمندتر فاقد آنند.

سرکوب کارگران خارجی در زمانی صورت می گیرد که گروه های مدافع حقوق بشر از استثمار گسترده کارگران بخش ساختمان در کشور قطر هشدار داده اند.

قطر برای میزبانی بازی های جام جهانی فیفا در سال ۲۰۰۲ سرگرم ساختن ساختمان ها و تأسیسات جدید است.

XS
SM
MD
LG