در همان حال که برخی رهبران اسرائیل اشتیاق دارند از همکاری های آشکار و پنهان با عربستان سعودی سخن بگویند و چنین وانمود کنند که یخهاى ستیز و درگیری بین طرفین که بیش از نیم قرن ادامه داشته، آب می شود، رهبران عربستان می کوشند وجود این گونه همکاری ها را تکذیب کنند. ولی رسانه های بین المللی به یک وجه مشترک عمده بین طرفین اشاره دارند و آن خصومت نسبت به رژيم ایران است که از یک سو فریاد «مرگ بر اسرائیل» سر می دهد و از سوی دیگر از لزوم برانداختن «حکومت وهابی» در مقدس ترین اماکن مسلمانان سخن می گوید.
عادل الجبير وزیر خارجه عربستان در مصاحبه با شبکه تلویزیون مصری سی بی سی گفت که بین کشورش با اسرائیل ارتباطی وجود نداشته و ندارد.
او گفت: تنها ارتباط، طرح صلحی است که عربستان سعودی برای پایان بخشیدن به نزاع اسرائیلی – فلسطینی ارائه کرده و راه را برای رسیدن به آشتی و عادی سازی مناسبات بین اسرائیل و کشورهای عرب نشان می دهد.
به نوشته روزنامه اسرائیلی جروزالم پست، سخن از طرح صلحی است که عربستان در سال ٢٠٠٢ میلادی انتشار داد و به موجب آن اگر اسرائیل به پشت مرزهای سال ١٩٦٧ بازگردد و حقوق فلسطینی ها را به رسمیت بشناسد، و به فلسطینیان حق بازگشت به آن خاک را بدهد، با امضای پیمان صلح بین طرفین، همه کشورهای عربی و اسلامی نیز اسرائیل را به رسمیت شناخته و با آن کشور مناسبات عادی برقرار خواهند کرد.
این طرح دو سال پیش به تصویب جامعه عرب نیز رسید و در واقع همه کشورهای عرب با طرح عربستان سعودى موافقت کرده اند ولی اسرائیل خواستار ایجاد تغییراتی در این طرح، به ویژه در مورد حق بازگشت فلسطینیان است که عربستان آن را رد می کند.
به نوشته جروزالم پست، سخنان محتاطانه عادل الجبیر در عین حال نشان می دهد که نوعی علاقه و ارتباط بین دو کشور وجود دارد. اين در حالى است كه وزیر خارجه عربستان در این مصاحبه، حتی یک بار هم به صراحت از اسرائیل نام نبرد.
یک هفته پیش از این سخنان وزیر خارجه عربستان، روزنامه ایلاف که با هزینه عربستان سعودی در لندن انتشار می یابد، برای نخستین بار مصاحبه ای با ژنرال گادی آیزنکوت رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل انجام داد، امری که تا کنون سابقه نداشته است. ژنرال آیزنکوت در این مصاحبه گفت که اسرائیل حاضر است یافته های اطلاعاتی خود (علیه رژيم ایران) را در اختیار عربستان نیز قرار دهد.
وزیر انرژی اسرائیل یووال اشتاینیتس در مصاحبه با رادیوی ارتش اسرائیل گفته بود که بیشترین زمینه همکاری بین اسرائیل و عربستان سعودی، پیرامون ایران است. اشتاینیتس در سال های پیش وزارت سیاست های راهبردی را در دست داشت و هنوز هم مسوول رسیدگی به پرونده جمهورى اسلامى در دولت نتانیاهو است. او حاضر نشد درباره جزئیات روابط بین دو کشور صحبت كند ولی هنگامی که از او سؤال شد چرا این همکاری های محرمانه جریان دارد، به صراحت گفت که علت آن دشمنی مشترک با جمهورى اسلامی ایران است و اسرائیل با چندین کشور اسلامی و عربی دارای ارتباطاتی می باشد.
ولی خبرگزاری عرب نیوز نیز در یک گزارش تحلیلی نوشت هیچ دگرگونی اساسی در مناسبات عربستان و اسرائیل به وجود نیامده است. این خبرگزاری نوشت که اخیرا گمانه زنی ها و شایعات و حتی اخبار جعلی درباره روابط عربستان و اسرائیل به کرات انتشار یافته، ولی در اساس ماهیت روابط طرفین تغییر اساسی به وجود نیامده است.
عرب نیوز نوشت که یکی از علل این گمانه زنی ها جریان پرهیجان اعلام کناره گیری سعد حریری از نخست وزیری لبنان و انتشار این خبر بود که عربستان انتظار دارد اسرائیل ضربه نظامی محکمی بر لبنان وارد کند – زیرا خود عربستان با لبنان مناسبات سیاسی دارد و نمی خواهد مستقیما وارد جنگ شود. مسلم است که خیلی زود آشکار شد که این گونه گزارش ها نادرست است.
عرب نیوز نوشت البته اسرائیل و عربستان یک دشمن مشترک دارند که آن جمهورى اسلامی ایران است. ولی این امر تازه ای نیست. از مدت ها پیش، از امکان همکاری بین دو کشور سخن گفته می شد – که اساسش این گفته بود که «دشمنِ دشمنِ من، دوست من است.»
به نوشته عرب نیوز، یک علت دیگر نیز آن است که عربستان سعودی هیچگاه نسبت به امکان عادی سازی روابط با اسرائیل جواب «هرگز» نداده بود. این خبرگزاری نیز طرح صلح پانزده سال پیش عربستان را شاهدی برای این ارزیابی ذکر کرد.
شماری از رسانه های بین المللی و به ویژه مطبوعات عرب زبان، سخنان ولیعهد عربستان محمد بن سلمان علیه رهبر جمهورى اسلامىرا نشان دیگری از افزایش خصومت بین طرفین ارزیابی کردند.
امیر محمد بن سلمان در مصاحبه با توماس فریدمن، تحلیلگربرجسته روزنامه نیویورک تایمز، علی خامنه اى را «هیتلر جدید» نامید. به نوشته نیویورک تایمز، ولیعهد عربستان تاکید کرد که باید با توسعه طلبی و زیاده خواهی های حکومت دینی در ایران رویارویی کرد. بن سلمان، دربخشى از سخنان خود گفت: «ما از اروپائیان آموختیم که تلاش برای کنار آمدن با حكومتى مانند ایران به نتیجه نمی رسد. ما نمی خواهیم که یک هیتلر جدید در ایران حوادثی را که در اروپا رخ داد، در خاورمیانه تکرار کند.»
خبرگزاری اسرائیلی واینت دیدار اخیر یک مقام بلندپایه عربستان از کنیسه بزرگ یهودیان در پاریس را نشان دیگری از بهبود روابط تلقی کرد. واینت یادآور شد که علیرغم تکذیبی که از جانب امیر محمد بن سلمان در مصاحبه با نیویورک تایمز ابراز شد، او به طور مستقیم نامی از اسرائیل نبرد.
عرب نیوز نوشت: این واقعیت که اسرائیلی ها اشتیاق دارند از روابط پنهان با عربستان سخن بگویند، نوعی سنجیدن افکار عمومی کشورهای عربی است، و این در حالی است که امیرنشین قطر تلاش می کند افکار عمومی عربی را علیه عربستان بشوراند.
وزیر دفاع اسرائیل، اویگدور لیبرمن اخیرا گفته بود که اسرائیل آمادگی دارد به همکاری های اطلاعاتی با عربستان بپردازد. او در لفافه گفته بود که نوعی همکاری با کشورهای عرب جریان دارد. عرب نیوز تاکید کرد که عربستان سعودی هرگز نسبت به این سخنان واکنشی نشان نداده و آن را تائید یا رد نکرده است.
روزنامه اسرائیلی هاآرتص در ارزیابی خود نوشت: در پیش گرفتن هرگونه کارزاری علیه ایران، باید بر اساس توان و امکانات عربستان سعودی و دیگر امیرنشین های حوزه خلیج فارس طراحی شود و در آن باید اولویت های زمانی اسرائیل منظور شود و این امر در نظر گرفته شود که ایالات متحده چه مقدار از این بار را حاضر است به دوش بکشد.