پادشاه عربستان امیدوار به اصطلاحات در نظام سلطنت و مدرنیزه کردن کشور است اما اعدام برنامه ریزی شده ۱۴ تظاهر کننده شیعه که متهم به خشونت علیه نیروهای امنیتی هستند نشان دهنده عدم تغییر موضوع این کشور در برخورد با بحرانهای فرقه ای است.
به گزارش آسوشیتدپرس، دادگاه عالی عربستان سعودی اخیرا با تائید حکم اعدام متهمان، باعث نگرانی فعالان حقوق مدنی شده است. گروههای فعال حقوق بشر با غیر عادلانه خواندن روند محاکمه اعلام کرده اند اعترافات این متهمان تحت فشار بوده و برخی از آنها حتی از حق داشتن وکیل هم محروم بوده اند. سه تن از متهمان در زمان انجام جرم هفده ساله بوده اند.
یکی از وکلای متهم این پرونده با رد درخواست مصاحبه اسوشیتد پرس اعلام کرده از گفتگو در باره این پرونده منع شده است. مادر یکی از متهمان هم اعلام کرده وکیل فرزندش را برای استعفا تحت فشار قرار داده اند.
زهرا عبدالله، مادر مونیر ال آدم می گوید: "او مجبور شد از خودش دفاع کرده و پاسخ سوالهای خودش در دادگاه را بدهد. " مادر این متهم افزود: "من میخواهم یا دادگاهی عادلانه برای آنها برگزار شود و یا آزاد شوند. حکم اعدام برای شرکت در تظاهرات درست نیست."
در همین حال روز جمعه ده برنده جایزه صلح نوبل از ملک سلمان پادشاه عربستان خواسته اند اعدام متهمان را متوقف کند.
گروههای مدافع حقوق بشر اعتقاد دارند اگر پادشاه عربستان برای اجرای تغییرات در این کشور مصمم است باید خیلی زود روند اعدام را متوقف کند. عربستان سعودی بعد از چین و ایران بیشترین اعدامها را در بین کشورهای جهان دارد.