با تصرف فرودگاه شهر بندری حدیده توسط نیروهای ائتلاف تحت حمایت عربستان سعودی و خارج شدن کنترل این منطقه از دست شورشیان حوثی مورد حمایت ایران، جنگ یمن وارد مرحلهای سرنوشتساز شده است.
در پی ورود نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی به بندر حدیده، روز شنبه ۲۶ خرداد امارات متحده عربی اعلام کرد که ارسال کمکهای نوعدوستانه به این بندر را آغاز کرده است.
امارات متحده عربی در بیانیهای گفت که ده کشتی اماراتی حامل سیزده هزار و پانصد تن غذا و کمکهای اولیه و همچنین سه هواپیما به حدیده اعزام میشوند. اولین کشتی قرار است شش روز دیگر وارد حدیده شود.
بندر حدیده ورودی اصلی برای ارسال غذا، دارو و کمک های اولیه به مردم یمن است که گرفتار قحطی و گرسنگی هستند.
ائتلاف به رهبری عربستان سعودی عملیات علیه حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران در حدیده را از سه روز قبل آغاز کرد و روز شنبه مقامهای یمنی اعلام کردند که نیروهای این ائتلاف فرودگاه حدیده، شهر تحت کنترل حوثی ها، را تصرف کردند.
مقامهای یمنی مورد حمایت ریاض میگویند ، ده ها نیروی ائتلاف در پی برخورد با بمبهای کنار جادهای و مینهای کار گذاشته توسط شورشیان حوثی در اطراف فرودگاه حدیده کشته شدهاند.
به گزارش رویترز، وزیر دفاع فرانسه گفته است که به محض اتمام عملیات نظامی در حدیده عملیات جمع آوری مینها را آغاز می کند. روزنامه فیگارو نیز شنبه ۲۶ خرداد نوشت که نیروهای فرانسوی در کنار نیروهای ائتلاف در حدیده مستقر هستند.
مرکز تحقیقات برای تسلیحات در تنشها اعلام کرد که بمبهای مورد استفاده توسط حوثیها در یمن مشابه بمبهای ساخته شده در جمهوری اسلامی ایران است که در جنوب لبنان، عراق و بحرین نیز از آنها استفاده شده است.
حوثیها که از شیعیان یمن هستند، حدود سه دهه پیش جنگ با ارتش یمن را در شمال آن کشور آغاز کردند. حوثی ها پس از برقراری ارتباط با جمهوری اسلامی ایران با حمایت علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری پیشین، چهار سال پیش صنعا پایتخت را تصرف کردند. شورشیان حوثی کمی بعد، منصور هادی رئیس جمهوری را بازداشت کردند، اما او موفق به فراربه شهر بندری عدن شد.
حوثی ها سپس جنگ برای تصرف عدن را آغاز کردند. عربستان سعودی با حمایت ائتلافی از کشورهای عرب، در دفاع از هادی که به عنوان رئیس جمهوری مشروع شناخته میشود، وارد جنگ با حوثیها شد و هادی را به ریاض برد. ائتلاف عربستان سعودی حوثیها را از عدن عقب راند، اما بندر حدیده همچنان در کنترل حوثیها باقی ماند. حملات هوایی عربستان سعودی، توانست حوثیها را از نیروهای صالح جدا کند و با محاصره دریایی یمن، ارسال تسلیحات توسط جمهوری اسلامی ایران به حوثی ها را تا حدودی متوقف کند.
حملات هوایی ائتلاف و گرسنگی مردم که با محاصره دریایی تشدید شد، فراخوان بین المللی برای ارسال کمک های نوعدوستانه را به دنبال داشت.