خلیج فارس مدت طولانی است که میزبان چندین پایگاه نظامی آمریکا است. تصمیم عربستان سعودی، مصر و امارات متحده عربی به قطع روابط دیپلماتیک با قطر احتمالا برخی گرفتاریها را برای آمریکا ایجاد میکند چرا که این کشورها متحدان عمده نظامی آمریکا هستند و میزبان پایگاههای نظامی این کشور در منطقه هستند.
رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا در واکنش به تصمیم این کشورها، پس از دیدار وزیران دفاع آمریکا و استرالیا در سیدنی گفت گمان نمیکند که «این تصمیم تاثیر چشمگیری بر مبارزه علیه تروریسم در منطقه و جهان بگذارد. »
آقای تیلرسون گفت: «ما شاهد افزایش تنش در منطقه هستیم که از مدتها قبل وجود داشتند و حالا به سطحی رسیده اند که کشورها تصمیم گرفتند باید درموردشان اقدام کنند.» وزیر خارجه آمریکا گفت «ما قطعا کشورها را به صحبت و مذاکره درباره این اختلافات ترغیب میکنیم.»
قطر میزبان پایگاه هوایی العدید است که نیروهای آمریکایی حملات هوایی علیه شبه نظامیان در منطقه را ترتیب میدهد. این پایگاه در ۲۰ کیلومتری جنوب دوحه قرار داشته وو بیش از ۱۱ هزار نیروی آمریکایی از سال ۲۰۱۶ به این سو برای بمباران داعش در عراق و سوریه از آن استفاده کردهاند.
بحرین میزبان پنجمین ناوگان دریایی آمریکا است و عربستان سعودی میزبان پنج پایگاه هوایی آمریکا است و اخیرا قراردادی ۱۱۰ میلیارد دلاری خرید سلاح را با آمریکا امضا کرده است.
به نوشته وبسایت «میل ایست آی» که بر وقایع خاورمیانه نظارت دارد بحران قطر احتمالا واشنگتن را در مقابل برخی پرسشهای دشوار درباره حضور نظامیاش در منطقه قرار میدهد. ژان مارک ریکلی از کارشناسان مرکز مطالعاتی سیاست امنیتی در ژنو به رویترز گفت که «به دلیل آمدن یک ریاست جمهوری جدید در آمریکا، شاهد تغییر توازن قدرت در منطقه خاورمیانه خواهیم بود:ترامپ قویا با اسلام و ایران مخالف است.»
او گفت آقای ترامپ کاملا همسو با ریاض و ابوظبی است که با هرگونه توافق با ایران و یا اسلام سیاسی تحت حمایت اخوان المسلمین مخالفند.»
برخی کارشناسان نیز پیش بینی میکنند که آمریکا از پایگاه العدید خارج میشود.