لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۳۷

ادامه تنش دیپلماتیک بین واشنگتن و مسکو؛ روس‌ها برای دریافت ویزای آمریکا باید به ورشو بروند


جو بایدن و ولادیمیر پوتین،‌ روسای جمهوری آمریکا و روسیه (۱۶ ژوئن ۲۰۲۱)
جو بایدن و ولادیمیر پوتین،‌ روسای جمهوری آمریکا و روسیه (۱۶ ژوئن ۲۰۲۱)

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت خارجه آمریکا روز یکشنبه تأیید کرد روس‌هایی که می‌خواهند برای دریافت روادید مهاجرت به ایالات متحده اقدام کنند، باید به سفارت آمریکا در ورشو مراجعه کنند. این وزارتخانه محدودیت‌های اعمال شده توسط مسکو را عامل به وجود آمدن این وضعیت دانسته است.

این تحولات در پی تنش‌های حل نشده میان ایالات متحده و روسیه و اخراج‌های متقابل اخیر روی می‌دهد. مسکو اخیرا شمار کارکنان دیپلماتیک آمریکا در روسیه را محدود کرده بود.

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای که خبرگزاری فرانسه نسخه‌ای از آن را دریافت کرده، گفته است: «تصمیم دولت روسیه مبنی بر ممنوع کردن حفظ، استخدام، یا عقد قرارداد با کارکنان روس یا اتباع کشورهای ثالث توسط ایالات متحده، بر توانایی ما در ارائه خدمات کنسولی اثر می‌گذارد.»

در این بیانیه آمده است: «شمار بسیار محدود کارکنان کنسولی در روسیه در حال حاضر به ما اجازه نمی‌دهد خدمات معمول روادیدی یا شهروندی ایالات متحده را ارائه دهیم.»

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا دلیل انتخاب ورشو برای ارائه این خدمات کنسولی عوامل متعددی مانند «نزدیکی، در دسترس بودن پروازها، راحتی آن برای متقاضیان ... فراوانی روسی‌زبانان در میان کارکنان محلی ما، و در دسترس بودن کارکنان» ذکر شده است.

در این بیانیه به متقاضان دریافت ویزاهای مهاجرتی هشدار داده شده است که قبل از گرفتن نوبت سفارت، به ورشو نروند.

ورشو حدود ۱۲۰۰ کیلومتر با مسکو فاصله دارد.

تصمیم آمریکا برای صدور روادید برای شهروندان روسیه در سفارت ایالات متحده در ورشو با واکنش ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، ‌روبرو شد. او دیپلماتهای آمریکایی را به از بین بردن نظام خدمات کنسولی در روسیه متهم کرد.

به این ترتیب در تارنمای وزارت خارجه ایالات متحده، نام روسیه نیز در فهرست کشورهایی قرار گرفته که آمریکا یا در آنها نمایندگی کنسولی ندارد، یا آن که «وضعیت سیاسی یا امنیتی آنها به قدری ضعیف یا نامشخص است» که مانع از رسیدگی به درخواست‌های ویزاهای مهاجرتی توسط پرسنل کنسولی می‌شود. روابط اکثر کشورهای حاضر در آن فهرست - از جمله ایران، کوبا، اریتره، لیبی، سومالی، سودان جنوبی، سوریه، ونزوئلا، و یمن - با آمریکا ضعیف است یا اصلا روابط مستقیمی میان آنها و آمریکا وجود ندارد.

اخراج‌های پیاپی و متقابل دیپلماتهای دو کشور سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌ها را به شدت با کمبود نیروی کار مواجه کرده و سبب شده است روند ارائه خدمات معمولی به شدت آسیب ببیند.

XS
SM
MD
LG