اوکراین روز سهشنبه دهم بهمن، اعلام کرد که در حملات شب گذشته ارتش روسیه با ۳۵ پهپاد و دو موشک هدایت شونده، چندین منطقه این کشور، از جمله زیرساختهای سوخت و انرژی، هدف قرار گرفتند.
نیروی هوایی اوکراین در این مورد گفت که پدافند هوایی این کشور ۱۵ پهپاد از جمله پهپادهای رهگیری را بر فراز مناطق میکولایف، سومی، چرکاسی، دنیپرو پتروفسک، خارکف، خرسون و کییف منهدم کرده است.
ئیشتر روسیه روز دوشنبه نهم بهمن، اعلام کرده بود که پدافند هوایی این کشور حملات ۲۱ پهپاد اوکراینی را خنثی کرده است.
خبرگزاری های روسی گزارش دادند که ارتش این کشور پهپادهای اوکراینی را بر فراز شبه جزیره کریمه – که مسکو در سال ۱۳۹۳ به خاک روسیه منضم کرد، و مناطق بلگورود، بریانسک، کالوگا و تولا رهگیری یا منهدم کرده است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه هشدار داد در صورتی که کنگره ایالات متحده دور جدیدی از کمکها به اوکراین را تصویب نکند، قدرت دفاعی این کشور در برابر حملات روسیه در خطر قرار خواهد گرفت.
آقای بلینکن در کنفرانس خبری مشترک با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، در واشنگتن گفت: «بدون این کمکها، هر آنچه که اوکراینیها با کمک ما به دست آوردهاند، در خطر خواهد بود».
آقای استولتنبرگ ابراز اطمینان کرد که ایالات متحده به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد و گفت که به نفع آمریکا است که روسیه در اوکراین پیروز نشود.
او افزود که کمک به اوکراین، تلاش مشترک از سوی متحدان ناتو است و یک اقدام خیریه تلقی نمیشود، بلکه باید آن را به چشم «سرمایه گذاری برای امنیت خود» نگاه کنیم.
همزمان ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، روز دوشنبه در سنپترزبورگ با همتای بلاروس خود، الکساندر لوکاشنکو، در مورد گسترش اتحاد دو کشور گفتگو کرد.
پیشتر، روسیه شماری از تسلیحات هستهای خود را در خاک بلاروس مستقر کرده بود.
ولادیمیر پوتین بر «مشارکت استراتژیک» به عنوان بخشی از توافقنامه اتحاد ۲۵ ساله دو کشور در زمینه روابط سیاسی، اقتصادی و نظامی تاکید کرد.
الکساندر لوکاشنکو نزدیک به سه دهه است که با مشت آهنین و اتکا به یارانهها و با برخورداری از حمایت سیاسی روسیه، بر بلاروس، از جمهوریهای اتحاد شوروی سابق، حکومت میکند.
حمایت مسکو به او کمک کرد تا اعتراضات بزرگ به انتخاب مجددش در رایگیری سال ۱۳۹۹، که مخالفان و غرب از تقلب در آن انتقاد کردند، را از سر بگذراند.
الکساندر لوکاشنکو در بهمن ۱۴۰۰ به روسیه اجازه داد از خاک بلاروس برای اعزام نیرو به اوکراین استفاده کند.
از سوی دیگر، مجارستان روز دوشنبه اعلام کرد که آماده سازشی است که اجازه میدهد بسته کمکی پیشنهادی اتحادیه اروپا به ارزش ۵۴ میلیارد دلار به اوکراین، پیش از نشست اضطراری این نهاد در روز پنجشنبه ۱۲ بهمن، تأمین شود.
ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان، منتقد سرسخت حمایت مالی و نظامی اتحادیه اروپا از کییف بوده و از زمان حمله روسیه به اوکراین در اسفند ۱۴۰۰، روابط نزدیک خود را با کرملین حفظ کرده است.
در صورت مخالفت مجارستان با این بسته کمکی، رهبران اتحادیه اروپا یک طرح جایگزین را پیشنهاد میکنند که شامل توافقی بین ۲۶ عضو ناتو و اوکراین است که دسترسی بوداپست به بودجههای مرتبط اتحادیه اروپا را ممنوع میکند.