روسیه و اوکراین روز چهارشنبه، ۱۳ دی صدها اسیر جنگی را مبادله کردند. مقامات اوکراینی میگویند ۲۳۰ اسیر جنگی در نخستین تبادل در حدود پنج ماه گذشته به کشور بازگشتند.وزارت دفاع روسیه نیز اعلام کرد که ۲۴۸ سرباز روس بر اساس توافقی که با میانجیگری امارات متحده عربی میسر شد آزاد شدند.
امارات متحده عربی که در طول جنگ روسیه علیه اوکراین روابط تجاری نزدیکی با مسکو داشته است هنوز این موضوع را رسما تأیید نکرده است.
دیمیترو لوبینتس، کمیسر حقوق بشر پارلمان اوکراین گفت که این چهل و نهمین تبادل زندانیان در طول جنگ بوده است.
برخی از اوکراینیها از سال ۲۰۲۲ در اسارت بودهاند از جمله کسانی که در نبردهای حیاتی جزیره مار اوکراین و شهر ماریوپل اوکراین شرکت داشتند.
همچنین روز چهارشنبه، روسیه ادعا کرد که ۱۲ موشک شلیک شده به یکی از مناطق جنوبی خود در مرز اوکراین را سرنگون کرده است.
ویاچسلاو گلادکوف، فرماندار منطقهای وضعیت در شهر مرزی «بلگورود» را متشنج توصیف کرده است.
وزارت دفاع روسیه میگوید اوکراین اواخر روز سهشنبه، ۱۲ دی موشکهای نوع توچکا-یو را به منطقه شلیک کرد.
سامانه موشکی توچکا-یو دارای بردی تا ۱۲۰ کیلومتر است و میتواند مهمات خوشهای را حمل کند.
با تشدید حملات روسیه به شهرهای اوکراین با موشک و پهپاد، نیروهای کییف نیز منطقه بلگورود را هدف قرار دادهاند که حدود ۱۰۰ کیلومتری شمال خارکف، دومین شهر بزرگ اوکراین قرار دارد.
بلگورود با حدود ۳۴۰ هزار نفر جمعیت، بزرگترین شهر روسیه در نزدیکی مرز است.
پوتین، حملات بلگورود توسط اوکراین را به شدت مورد انتقاد قرار داده و وعده تشدید اقدامات تلافیجویانه را داده است.
روسیه اوکراینیها را «تروریستهایی» توصیف میکند که بدون هیچ تمایزی مناطق مسکونی را هدف قرار میدهند و ادعا میکند که هدف مسکو تنها انبارها، کارخانههای اسلحهسازی و دیگر تأسیسات نظامی است ولی شواهد زیادی وجود دارد که نشان میدهد روسیه اهداف غیرنظامی اوکراینی را نیز هدف قرار میدهد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامات محلی گزارش داده است که روز چهارشنبه، ۱۳ دی، در شهر ژلزنوگورسک، یکی دیگر از مناطق مرزی روسیه، پس از حملات اوکراین برای مدت کوتاهی برق قطع شد.
روسیه نیز حملات دوربرد خود به شهرهای اوکراین را تشدید کرده است و از موشکهای کینژال که میتوانند با سرعتی ۱۰ برابر صوت پرواز کنند استفاده میکند.
وزارت دفاع بریتانیا گفته است که به نظر میرسد نیروهای روسی، صنایع دفاعی اوکراین را هدف قرار دادهاند.
کییف از متحدان غربی خود خواستار حمایت بیشتر برای تقویت سیستم دفاع هوایی خود شده است.
ناتو اعلام کرد که به کشورهای عضو کمک خواهد کرد تا حداکثر هزار فروند موشک «پاتریوت» را در قراردادی که هزینه آن ۵.۵ میلیارد دلار برآورد شده است، خریداری کنند.
این به اعضای ناتو اجازه خواهد داد تا سیستمهای دفاعی بیشتری را به اوکراین بفرستند.