لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۳۴

انتقاد مایک پنس از وضعیت مردم روهینگیا در میانمار؛ عفو بین الملل خواستار توقف انتقال آوارگان به میانمار شد


سازمان حقوق بشری عفو بین الملل از میانمار و بنگلادش خواست به برنامه هایشان برای انتقال آوارگان روهینگیایی به ایالت راخین پایان دهند، جایی که سازمان ملل متحد می گویند مسلمانان روهینگیا در معرض کشتار و دیگر فجایع بدست ارتش میانمار هستند.

سازمان عفو بین الملل می گوید برنامه سازماندهی شده بازگشت مردم روهینگیا که قرار است ۱۵ نوامبر آغاز شود، اقدامی بی ملاحظه است که جان آنها را به خطر می اندازد.

مدیر بخش شرق و جنوب شرق آسیا در عفو بین المل می گوید زنان، مردان و کودکان روهینگیا بدون اینکه حفاظتی از آنها در برابر ارتش میانمار شود و تضمینی داشته باشند، به چنگ نیروهای ارتش سپرده می شوند.

بنگلادش می گوید که آماده است بیش از ۷۰۰ هزار نفر از مردم روهینگیا را که از اوت ۲۰۱۷ از دست ارتش میانمار فرار کرده بودند، به میانمار بفرستد. میانمار هم می گوید آماده پذیرش آنها است.

اما، کمیسیر حقوق بشر سازمان ملل نیز نگرانی خود را درباره بازگشت آوارگان روهینگیا به میانمار اعلام کرده است.

بنگلادش می گوید تنها آوارگانی که بگویند می خواهند به میانمار برگردند، فرستاده خواهند شد.

پیشتر مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا در حاشیه نشست کشورهای عضو آسه‌آن در سنگاپور، در دیدار با آنگ سان سوچی رهبر دفاکتوی میانمار، از آنچه بر اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار گذشته انتقاد کرد.

او گفت: «من مشتاقانه می خواهم در جریان آخرین وضعیت اقلیت روهینگیا قرار گیرم. آنچه بر آنها گذشت تراژدی بود که میلیون ها آمریکایی را متاثر کرد. برای خشونت و آزار و اذیتی که منجر به بیرون راندن هفتصد هزار روهینگیایی توسط سربازان و عناصر خودسر شد، هیچ توجیهی وجود ندارد.»

وزارت خارجه آمریکا در گزارشی اخراج این اقلیت از میانمار را پاکسازی قومی نامیده است.

مایک پنس، همچنین از بازداشت دو خبرنگار رویترز در میانمار به شدت انتقاد کرد و به آنگ سان سوچی گفت: «ما در آمریکا به نهادهای جامعه دموکراتیک مانند وجود رسانه های مستقل و آزاد ایمان داریم. بازداشت و زندانی کردن دو روزنامه نگار در کشورتان خبر بسیار بدی برای میلیونها آمریکایی بود.»

خانم سوچی در این دیدار گفت که کشورش تلاش خواهد کرد آنچه را رخ داده برای جهانیان توضیح دهد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG