لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۸

بررسی چند قطعنامه در کنگره آمریکا در ارتباط با «نقض حقوق بشر» در ایران


آرشیو
آرشیو

کمیته روابط خارجی سنا و کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان صبح روز چهارشنبه ۳۱ خرداد قطعنامه‌هایی را در جلسات خود در ارتباط با ایران به بحث و رای می‌گذارند.

قطعنامه پیشنهادی سنا که ابتدا در آذر سال گذشته توسط رابرت منندز، رئیس دموکرات این کمیته، پیشنهاد شده بود، بار دیگر از طرف او و با حمایت سناتور جمهوری‌خواه مارشا بلک‌برن در دی ماه گذشته پیشنهاد شد.

متن این قطعنامه هم‌زمان شجاعت و عزم زنان و مردان ایران را در تظاهرات سراسری کنونی که در راه دفاع از حقوق اساسی خود و امنیت برای بیان آزاد اعتراض علیه نقض حقوق بشر توسط حکومت جمهوری اسلامی به خطر می‌اندازد، ستایش و تایید می‌کند.

این قطعنامه همچنین ضمن محکوم کردن ضرب و شتم و کشتار معترضان ایرانی، از جمله کودکان، توسط حکومت، خواستار پاسخگویی شفاف در قبال تمام موارد کشتن معترضان توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی است.

این قطعنامه در نهایت دولت بایدن را تشویق می‌کند که در واکنش به اعتراضات به تلاش‌های مستمر خود، از جمله تحریم نیروهای لباس شخصی حکومت جمهوری اسلامی، ادامه دهد.

این قطعنامه در نخستین مرحله قانون‌گذاری است و قبل از ارجاع آن به مجلس و یا سنا امروز در سطح کمیته به بررسی و رای گذاشته می‌شود.

قطعنامه‌های مطرح در جلسه چهارشنبه کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان شامل دو مورد است.

قطعنامه ۳۰۳۳ پیشنهادی توسط نماینده میشل استیل، جمهوری‌خواه، امسال در ۲۸ آوریل به کنگره پیشنهاد شد که تا کنون ۱۹ جمهورخواه و ۱۰ نماینده دموکرات از آن حمایت کردند.

این قطعنامه خواستار لغو حکم غروب قانون تحریم‌های مصوبه ۱۹۹۶ آمریکا علیه ایران و تجدید ادامه آن است.

و قطعنامه این کمیته به شماره ۴۹۲، شامل محکومیت آزار و اذیت اقلیت بهائی و نقض مداوم میثاق‌های بین‌المللی حقوق بشر توسط حکومت ایران است.

در جریان اعتراضات سراسری که پس از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد در اواخر شهریور ۱۴۰۱ در ایران به راه افتاد، دست‌کم ۵۰۰ تن توسط نیروهای حکومتی کشته شدند. جمهوری اسلامی همچنین تاکنون چندین تن از معترضان را در ارتباط با اتهامات مختلف اعدام کرده است.

  • 16x9 Image

    شهلا آراسته

    شهلا آراسته در سال ۲۰۰۰، فعالیت خبری خود را در آمریکا با بنیاد تحقیاتی اطلس آغاز کرد و سپس در سال ۲۰۰۷ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG