رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله خبر داده و گفته است که تا پایان آبان حدود ۱۴ هزار و ۸۰۰ زلزله با مقیاس بزرگ و کوچک رخ داده است.
محمد حسن نامی تاکید کرده که از ۶۴ مورد مخاطره طبیعی و سوانح انسان ساخت، ۴۴ مورد در ایران رخ داده است.
به گفته او سیلاب، زلزله، فرونشست، رانش زمین، خشکسالی سرمازدگی، موج سرما، موج گرما، ریز گرد و بیماریهای اپیدمی بخشی از این موارد رخ داده در کشور است.
اظهارات «هشدارگونه» رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در حالی است که ۲۷ آبان سال جاری رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران از آمادگی ۲۰ درصدی پایتخت در مقابل زلزله احتمالی در تهران خبر داد.
موضوعی که به نگرانیها در این زمینه دامن زده است چرا که ۲۹ مهرماه نیز رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفته بود «آمادگی شهر برای زلزله بالا نیست.»
علی نصیری همچنین تاکید کرده بود که «نگرانی اصلی عدم هماهنگی میان دستگاههای مسئول و بخشینگریها است، اینکه دستگاههای مسئول همه میخواهند رئیس باشند.»
فعالان این حوزه براین باورند که پیشگیری و مواجهه با زلزله در ایران بهواسطه عدم برنامهریزی درست و نبود استانداردهای لازم در جانمایی و ساخت ساختمانها از یک عقبماندگی تاریخی رنج میبرد. نبود هماهنگی در بین دستگاههای مختلف نیز از مواردی است که هم مسئولان هم کارشناسان به آن تاکید میکنند.