حمله پهپادی یک گروه نیابتی جمهوری اسلامی از عراق به اسرائیل
گروه ائتلافی موسوم به «مقاومت اسلامی» در عراق، از گروههای شبهنظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی، در بیانیهای اعلام کرد که در سه عملیات جداگانه سه هدف در بلندیهای جولان و طبریه، در شمال اسرائیل، را هدف حملات پهپادی قرار داده است.
ارتش اسرائیل اعلام کرده که حمله پهپادی از عراق در روز پنجشنبه ۱۲ مهر، منجر به کشته شدن دو سرباز اسرائیلی و مجروح شدن ۲۴ تن دیگر شده است.
اسرائیل در حال حاضر در چند جبهه سرگرم جنگ با حماس، حزبالله لبنان، حوثیهای یمن، گروههای شبهنظامی در عراق، و دیگر گروههای نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه، است.
ایهود باراک: اسرائیل احتمالا به تاسیسات نفتی و هستهای ایران حمله خواهد کرد
ایهود باراک، نخست وزیر پیشین اسرائیل، میگوید اسرائیل احتمالا «حملهای نمادین» را علیه تاسیسات مرتبط با برنامه هستهای جمهوری اسلامی انجام خواهد داد.
به نوشته «گاردین» ایهود باراک، نخست وزیر پیشین اسرائیل، گفت که اسرائیل احتمالا «تاسیسات نفتی» ایران را هدف حمله هوایی گسترده و «تاسیسات مرتبط با برنامه هستهای» حکومت ایران را هم مورد حمله نمادین قرار خواهد داد.
ایهود باراک گفته است که حمله به ایران «احتمالا گسترده» و «بیش از یک بار» خواهد بود.
او حمله هوایی اسرائیل به تاسیسات نفتی، نیروگاههای برق، و اسکلههای واقع در مناطق تحت کنترل حوثیهای یمن را «الگوی احتمالی حمله اسرائیل» به جمهوری اسلامی دانست.
آسوشیتدپرس: آمریکا پایگاههای حوثیهای یمن را هدف حمله قرار داد
آسوشیتدپرس روز جمعه ۱۳ تیر به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که ارتش آمریکا سامانههای تسلیحاتی، پایگاههای نظامی، و تجهیزات متعلق به شبهنظامیان حوثی، مورد حمایت جمهوری اسلامی، را هدف قرار داده است.
به گفته این مقام آمریکایی که نامش فاش نشده است، هواپیماها و کشتیهای آمریکا در حمله به پایگاههای حوثیهای یمن شرکت داشتند.
آکسیوس: آمریکا قصد دارد لبنان را به انتخاب رئیس جمهوری تشویق کند
نشریه «آکسیوس» به نقل از مقامات آمریکا گزارش داد که کاخ سفید با توجه به ضربات سهمگین واردشده به ساختار رهبری حزبالله لبنان از سوی اسرائيل، قصد دارد در روزهای آینده لبنان را به انتخاب رئیس جمهوری برای این کشور ترغیب کند.
بنا براین گزارش، حسن نصرالله، دبیر کل پیشین حزبالله لبنان که به تازگی کشته شد، با انتخاب هر فردی جز سلیمان فرنجیه، از متحدان نصرالله، برای پست ریاست جمهوری لبنان مخالفت کرده بود.
ناکام ماندن تلاش نیروهای سیاسی لبنان برای انتخاب رئیس جمهوری در طول حدود دو سال گذشته، به تشدید بیثباتی و افزایش بحرانهای سیاسی و اقتصادی در این کشور منجر شده است.
حوثیها از مورد حمله قرار گرفتن سه شهر در یمن خبر دادند
شبکه تلویزیونی «المسیره»، متعلق به حوثیهای یمن، خبر داد که آمریکا و بریتانیا چندین نقطه از یمن شامل شهر صنعا، فرودگاه بندر حدیده، و شهر ذمار را هدف حملات هوایی قرار دادند.
این در حالی است که رویترز به نقل از یک منبع آگاه در دولت بریتانیا گزارش داده که این کشور در حملات هوایی به یمن شرکت نداشته است.
پس از حمله تروریستی حماس در ۱۵ مهر ۱۴۰۲ به اسرائیل که منجر به حمله متقابل اسرائیل شد، شبهنظامیان حوثی یمن، موسوم به «انصارالله»، با ادعای حمایت از حماس حملاتی را علیه کشتیهای بینالمللی انجام دادهاند.
حملات شبهنظامیان حوثی، مورد حمایت جمهوری اسلامی، که موجب بروز اخلال در تجارت بینالمللی شده، با حملات هوایی بریتانیا و آمریکا مواجه شده است.
اسرائیل در حال حاضر در چند جبهه سرگرم جنگ با حماس، حزبالله لبنان و حوثیهای یمن، از گروههای نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه، است.
حوثیهای یمن هم به تازگی در حمایت از حماس و حزبالله لبنان، شهرهای اسرائیل را هدف حملات موشکی و پهپادی قرار دادند.
ارتش اسرائیل در واکنش به این حملات، روز یکشنبه ۸ مهر اعلام کرد که مواضع و اهداف شبهنظامیان حوثی یمن را مورد حمله قرار داد.
به گفته ارتش اسرائیل، در این عملیات به چند نیروگاه برق و یک بندر مورد استفاده شیعیان حوثی که از آن برای «صادر کردن نفت» و «اشاعه جنگافزارهای ایرانی در منطقه» استفاده میکردند، حمله شده است.
مقامات آمریکا ضمن اعلام حمایت از اسرائیل، نسبت به گسترش تنشها در خاورمیانه هشدار داده و بر یافتن راهکاری دیپلماتیک تاکید کردهاند.
منبع: رویترز
دو کشته و ۲۰ زخمی بر اثر حمله پهپادی از عراق به اسرائیل
ارتش اسرائیل روز جمعه ۱۳ مهر اعلام کرد که حمله پهپادی روز پنجشنبه از عراق به کشته شدن دو سرباز اسرائیلی و مجروح شدن ۲۴ تن دیگر منجر شده است.
به گفته ارتش اسرائیل، یکی از دو پهپاد پرتابشده ردیابی و منهدم شد، ولی پهپاد دیگر به یک پایگاه نظامی در شمال بلندیهای جولان اصابت کرد.
حال دو تن از مجروحان وخیم گزارش شده است.
گروه «مقاومت اسلامی عراق»، مورد حمایت جمهوری اسلامی، روز پنجشنبه ۱۲ مهر اعلام کرده بود که به هدفی در جنوب اسرائیل حمله کرده است.
منبع: تایمز اسرائیل
سازمان ملل: بیش از دویست هزار نفر از مردم لبنان به سوریه گریختهاند
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان اعلام کرده است که بمباران لبنان به وسیله اسرائیل منجر به فرار حدود ۲۳۵ هزار نفر به سوریه شده است.
به گفته سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، دو سوم از این افراد را آوارگان سوری تشکیل میدهند که پیشتر برای گریز از ناامنی و جنگ داخلی سوریه به لبنان پناه آورده بودند.
به دنبال حمله موشکی شامگاه سهشنبه جمهوری اسلامی به اسرائیل نگرانیها از واکنش شدید اسرائیل و بالا گرفتن درگیریها تا سطح یک جنگ تمامعیار منطقهای به شدت افزایش یافته است.
این حمله موشکی پس از افزایش شدید تنشهای لفظی میان مقامات اسرائیل و جمهوری اسلامی ایران پس از حذف حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان، و بسیاری دیگر از مقامات رده بالا و فرماندهان ارشد این گروه شبهنظامی مورد حمایت حکومت ایران انجام شد. ارتش اسرائیل روز شنبه ۷ مهر از کشته شدن حسن نصرالله در حمله روز جمعه اسرائیل به حومه جنوبی بیروت خبر داد و گروه حزبالله نیز ساعتها بعد کشته شدن رهبر خود در این حملات را تأیید کرد.
پرتاب دو راکت از غزه به اسرائیل
ارتش اسرائیل روز جمعه ۱۳ مهر اعلام کرد که شبهنظامیان درغزه به خاک این کشور دو فروند راکت شلیک کردهاند.
این نخستین بار در حدود یک ماه گذشته است که اسرائیل هدف حمله راکتی از غزه قرار میگیرد.
به گفته اسرائیل، یکی از راکتها رهگیری و نابود شده و دیگری هم به محوطهای باز اصابت کرده است.
به دنبال آغاز جنگ میان اسرائیل و گروه حماس، تعداد راکتهای پرتابشده از غزه به سوی اسرائيل به شکل چشمگیری کاهش یافته است.
کشته شدن بیش از ۲۵۰ نظامی حزبالله در عملیات زمینی اسرائیل
ارتش اسرائیل اعلام کرد که از زمان آغاز عملیات زمینی در لبنان تاکنون حدود ۲۵۰ تن از شبهنظامیان حزبالله لبنان، از جمله شماری از فرماندهان این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی، را کشته است.
نداو شوشانی، سخنگوی ارتش اسرائیل، با اشاره به حملات هوایی این کشور به جنوب لبنان در شامگاه پنجشنبه ۱۲ مهر از ادامه ارزیابیها درباره میزان تلفات وارده خبر داد.
اسرائیل هدف حملات شامگاه پنجشنبه را مرکز فرماندهی اطلاعاتی حزبالله لبنان اعلام کرده بود.
نخست وزیر استرالیا، تمجید سفیر جمهوری اسلامی ایران از حسن نصرالله را محکوم کرد
آنتونی آلبانیز، نخست وزیر استرالیا، تمجید سفیر جمهوری اسلامی ایران از دبیرکل کشته شده حزب الله لبنان را محکوم کرد، اما در عین حال، درخواست مخالفان برای اخراج او را رد کرد.
احمد صادقی در شبکه های اجتماعی، حسن نصرالله را که در حمله موشکی اسرائیل در ماه سپتامبر در لبنان کشته شد، به عنوان یک «رهبر استثنایی» توصیف کرده است.
نخست وزیر استرالیا به خبرنگاران در سیدنی گفت که «دولت هر گونه حمایت از سازمان های تروریستی مانند حزب الله را محکوم می کند.»
این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی از سوی شماری از کشورهای جهان در فهرست سازمان های تروریستی قرار دارد.
آقای آلبانیز با اشاره به این موضوع که «استرالیا از سال ۱۹۶۸ رابطه مستمر با ایران را حفظ کرده است» افزود که این به دلیل آن نیست که «با رژیم موافقیم، بلکه این ارتباط کانالی برای حفاظت از منافع استرالیا و انتقال دیدگاههای خود و متحدان مان بوده است.»
او با انتقاد از مواضع دولت سابق استرالیا در قبال ایران گفت که دولت او اشخاص و نهادهای ایرانی را تحریم کرده است ولی دولت سابق در قبال ایران «سکوت کرده بود.»
پیتر داتون، رهبر اپوزیسیون، که ممکن است در انتخابات ماه مه سال آینده نخست وزیر استرالیا شود، خواستار اخراج احمد صادقی شده و سخنان او را «کاملاً در تضاد با آنچه به نفع کشور ماست» توصیف کرده است.
آسوشیتدپرس اشاره کرد که احمد صادقی بلافاصله به درخواست اظهارنظر پاسخ نداده است.