حدود ۳۵۰ شهروند آمریکایی، دارندگان گرین کارت و اعضای خانواده آنها لبنان را ترک کردند
وزارت خارجه ایالات متحده خبر داد که حدود ۳۵۰ شهروند آمریکایی، دارندگان گرین کارت و اعضای خانواده آنها در روزهای اخیر لبنان را با پروازهای قراردادی و سازماندهی شده ترک کرده اند.
به گزارش آسوشیتدپرس، آخرین هواپیمای حامل کسانی که لبنان را ترک کردند، اوایل روز جمعه ۱۳ مهر در فرانکفورت آلمان فرود آمد.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز پنجشنبه ۱۲ مهر گفت تا زمانی که وضعیت امنیتی در لبنان وخیم باشد و تا زمانی که تقاضا وجود داشته باشد، ایالات متحده به تدارک برای چنین پروازهایی ادامه خواهد داد.
بر اساس این گزارش، بیش از ۶ هزار شهروند آمریکایی طی هفته گذشته و از زمان تشدید درگیری بین اسرائیل و حزب الله، با سفارت ایالات متحده در بیروت تماس گرفته و به دنبال اطلاعات در مورد خروج از کشور بوده اند.
ارتش اسرائیل: رئیس بخش ارتباطات حزبالله کشته شد
ارتش اسرائیل روز جمعه اعلام کرد که محمد رشید سکافی، رئیس بخش ارتباطات حزبالله، در حمله روز پنجشنبه ۱۲ مهر به بیروت، پایتخت لبنان، کشته شده است.
ارتش اسرائیل در بیانیه خود سکافی را «یک تروریست ارشد حزب الله» نامید که از سال ۲۰۰۰ میلادی مسئول واحد ارتباطات بود.
کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، روز جمعه ۱۳ مهر گفت هر کاری که بتواند، برای کمک به کاهش تنش در خاورمیانه انجام خواهد داد.
به نوشته روزنامه جروزالم پست، او در یک نشست مطبوعاتی در لیورپول در بریتانیا این موضوع را ابراز داشت.
نخست وزیر پیشین اسرائیل آحتمال داد: حمله به تاسیسات نفتی ایران
ایهود باراک، نخست وزیر پیشین اسرائیل، در گفتگو با روزنامه بریتانیایی گاردین احتمال داد که اسرائیل به تاسیسات نفتی ایران به عنوان انتقام نمادین حمله موشکی بالستیک جمهوری اسلامی در روز سه شنبه دهم مهر حمله خواهد کرد.
او در این مصاحبه گفت: «اسرائیل یک نیاز قانع کننده، حتی ضروری، برای پاسخگویی دارد.»
آقای باراک از حملات اخیر اسرائیل به تاسیسات نفتی بندر حدیده یمن که تحت کنترل حوثی ها، از گروه های نیابتی جمهوری اسلامی، به عنوان الگویی برای حملات هوایی اسرائیل که ممکن است در پاسخ به حمله جمهوری اسلامی باشد، یاد کرد.
حمله به بندر حدیده در پی پرتاب موشک توسط حوثی ها به اسرائیل انجام شد.
رویترز: کشورهای عربی خلیج فارس در مناقشه میان ایران و اسرائیل بیطرف هستند
خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه ۱۲ مهر در گزارشی به نقل از «دو منبع»، از بیطرفی کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در مناقشه میان جمهوری اسلامی و اسرائیل خبر داد.
خامنهای بدون توجه به انتقادهای جهانی، حملات موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل را «مشروع» نامید
علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی روز جمعه ۱۳ مهر از حملات موشکی به اسرائیل با عنوان «کار درخشان، قانونی و مشروع» دفاع کرد.
وی در شرایطی این سخنان را عنوان کرد که حملات موشکی جمهوری اسلامی در روز سه شنبه دهم مهر انتقادهای گسترده ای را در جهان به دنبال داشت و حتی دبیرکل سازمان ملل متحد آن را محکوم کرد.
دفن موقت جسد حسن نصرالله در یک محل مخفی
یک منبع نزدیک به حزبالله لبنان روز جمعه ۱۳ مهر به خبرگزاری فرانسه گفت که جسد حسن نصرالله، دبیرکل کشته شده این گروه، به دلیل نگرانی از حمله احتمالی اسرائیل به مراسم رسمی برای خاک سپاری او ، به طور موقت در مکانی مخفی دفن شده است.
این منبع که خبرگزاری فرانسه به نامش اشاره نکرد، گفت: حسن نصرالله به طور موقت تا زمانی که شرایط اجازه برگزاری مراسم تشییع عمومی را بدهد، دفن شده است.
حسن نصرالله همراه با عباس نیلفروشان، از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، و شماری از فرماندهان ارشد حزب الله در جریان حملات هوایی اسرائیل کشته شدند.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به بیروت رفت
خبرگزاری تسنیم خبر داد که عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، روز جمعه ۱۳ مهر به بیروت، پایتخت لبنان، رفته است.
این خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هدف از سفر عراقچی را «دیدار و گفتگو با مقامات لبنانی» عنوان کرده است.
تسنیم اشاره نکرد که آیا وزیر خارجه جمهوری اسلامی با مقانات حزب الله لبنان نیز دیدار خواهد کرد یا خیر.
این گروه شبه نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد.
سفر عباس عراقچی به لبنان چندین ساعت پس از موج جدید حملات هوایی اسرائیل به منطقه ضاحیه در بیروت که تحت نقوذ حزب الله قرار دارد، انجام شده است.
نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در مرز لبنان و اسرائیل باقی ماندهاند
فرمانده نیروهای حافظ صلح سازمان ملل روز پنجشنبه ۱۲ مهر گفت، علی رغم درخواست اسرائیل برای تخلیه برخی مناطق جنوب لبنان قبل از آغاز عملیات زمینی اش علیه شبه نظامیان حزب الله، نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در مواضع خود در مرز جنوبی لبنان باقی می مانند.
به گزارش آسوشیتدپرس، ژان پی یر لاکروا افزود: فرمانده و افسران نیروهای سازمان ملل در لبنان، موسوم به یونیفل، نیز در تماس دائمی با همتایان خود در ارتش اسرائیل و لبنان هستند.
او این موضوع را برای حفاظت از بیش از ۱۰ هزار نیروی حافظ صلح سازمان ملل متحد مهم دانست.
ژان پی یر لاکرو به خبرنگاران گفت که نیروهای سازمان ملل «تنها کانال ارتباطی بین طرفین» هستند و تلاش دارند تا آنچه که می توانند برای محافظت از مردم انجام دهند.
«یونیفل» برای نظارت بر خروج نیروهای اسرائیلی از جنوب لبنان پس از تهاجمش در سال ۱۹۷۸ ایجاد شد.
نیروهای حافظ صلح سازمان ملل پس از جنگ سال ۲۰۰۶ بین اسرائیل و حزب الله نیز در امتداد مرز اسرائیل و لبنان مستقر شدند.
رئیس بخش امور ایران در پارلمان اروپا: حکومت ایران عامل تنش و خشونت در منطقه است
هانا نیومن، رئیس بخش امور ایران در پارلمان اروپا، عصر پنجشنبه ۱۲ مهر در نخستین سخنرانی خود در این سمت با اشاره به حملات موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل، عوامل دولتی و غیردولتی مرتبط با حکومت ایران را عامل تنش و اعمال خشونت در منطقه نامید.
این نماینده حزب سبز آلمان در پارلمان اروپا با جداکردن مردم ایران از حکومت این کشور گفت: همزمان با حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل، بسیاری از مردم پیام صلح ارسال کردند و رفتار حکومت را مورد انتقاد قرار دادند.