لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۴۰

واکنش‌ها به رفتار دوگانه حکومت در قبال حجاب اجباری؛ مادر مهسا امینی: دخترم را برای همین کشتید


تناقض رفتاری جمهوری اسلامی بر سر حجاب؛ تصویری از مهسا امینی و سه زن بی‌حجاب در مراسم حکومتی ۲۲ بهمن
تناقض رفتاری جمهوری اسلامی بر سر حجاب؛ تصویری از مهسا امینی و سه زن بی‌حجاب در مراسم حکومتی ۲۲ بهمن

تناقض رفتاری مقامات جمهوری اسلامی درباره حجاب اجباری و بهره‌برداری از زنانی که با تعاریف حکومت «بدحجاب» تلقی می‌شوند در مناسبت‌های حکومتی مثل راهپیمایی سالگرد انقلاب ۵۷، واکنش‌هایی را از سوی کاربران در رسانه‌های اجتماعی در پی داشته است.

یکی از مهمترین واکنش‌ها که توجه بسیاری را در رسانه‌های اجتماعی به خود جلب کرد، اظهارات مژگان افتخاری، مادر مهسا (ژینا) امینی، است که روز دوشنبه ۲۳ بهمن با اشاره به استفاده ابزاری جمهوری اسلامی از زنان بدون حجاب اجباری در راهپیمایی ۲۲ بهمن، در اینستاگرام نوشت «دخترم را به دلیل نداشتن حجاب کشتید.»

مژگان افتخاری همچنین تصاویری از حضور بی‌حجاب برخی زنان در راهپیمایی حکومتی سالگرد انقلاب ۵۷ منتشر کرده و قضاوت درباره این دوگانگی رفتاری مقامات جمهوری اسلامی را به مردم سپرده است.

واکنش مادر مهسا امینی به پوشش برخی زنان حاضر در راهپیمایی حکومتی ۲۲ بهمن
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:26 0:00

رسانه‌های حکومتی در ایران در مناسبت‌های مختلف جمهوری اسلامی با انتشار تصاویری از زنانی که پوشش مورد تأیید جمهوری اسلامی را ندارند، تلاش می‌کنند که بگویند شهروندان با گرایش‌های فکری مختلف از حکومت مستقر در ایران حمایت می‌کنند؛ ادعایی که توسط معترضان همواره به چالش کشیده می‌شود.

یغما فخشامی، روزنامه‌نگار، تصویری از حضور یک زن بدون حجاب را منتشر کرده و با یادآوری بخشی از گزارش روزنامه جوان، رسانه وابسته به سپاه پاسداران، نوشته است: «روزنامه جوان: دخترانی که در پارتی دستگیر می‌شوند، فرق می‌کنند با دخترانی که در راهپیمایی ۲۲ بهمن شرکت می‌کنند و ممکن است حجاب کامل هم نداشته باشند. آنها هم البته خطاکارند، اما نوع برخورد و نگاه ما به این دو حتماً با هم تفاوت دارد. ما این افراد را متدین، انقلابی و در مسیر حق می‌بینیم.»

علی صیفی، یکی از کاربران ایکس، نیز تصویری از یکی دیگر از زنان شرکت‌کننده در مراسم حکومتی ۲۲ بهمن منتشر کرد و نوشت: «نه پیامک کشف حجابی برایش آمد، نه حجاب‌بان‌ها برایش تونل وحشت درست کردند. حجاب برای این حکومت یک ابزار است.»

بهروز عزیزی، خبرنگار، نیز با اشاره به انتشار تصویر یکی دیگر از زنان بی‌حجاب در این مراسم حکومتی که خبرگزاری مهر، رسانه وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی منتشر کرد، گفت: «چه چیزهایی که در راهپیمایی ۲۲ بهمن دیده نمی‌شود! فردا اگر این خانم با این پوشش بیاید، نه جزو مردم، بلکه هنجارشکن قلمداد می‌شود.»

علی رمضانی، یکی از کاربران ایکس که خود را از آسیب‌دیدگان جنگ ایران و عراق معرفی کرده، ویدئویی از یک زن بی‌حجاب که تصویری از قاسم سلیمانی، فرمانده کشته شده نیروی قدس سپاه پاسداران در دست دارد منتشر کرد و نوشت: «آقایان اصولگرا، جبهه پایداری و دولت علیل رئیسی، این دوگانگی تا کی؟!»

محمد فراهانی که خود را «رزمنده زمان جنگ» معرفی کرده نیز گفت: «اگر پلیس چنین خانمی را در ماشین من مشاهده کند، برایم پیامک کشف حجاب می‌فرستد، ماشینم را توقیف می‌کند، کلی هم جریمه و هزینه می‌گذارد روی دستم. دو هفته از کار می‌افتم. این جا است که حق دارم بگویم لعنت به این قوانین پر از تناقض عصر حجریتان.»

یک کاربر به نام امیرعلی نیکزاد نیز تصویری از مهسا امینی، ساعاتی پیش از کشته شدن در بازداشت گشت ارشاد، را در کنار عکس یکی از شرکت‌کنندگان در مراسم سالگرد انقلاب ۵۷ منتشر کرد و نوشت: «این تناقض‌ها مردم را عصبی کرده، پوشش و حجاب کدام یک ضعیف بود؟ آیا واقعا دغدغه‌تان حجاب و اسلام است؟ یکی را کشتید و به یکی پرچم و و ساندیس و جایزه دادید.»

ناظران می‌گویند مراسم چهل و پنجمین سالگرد انقلاب ۵۷ با وجود امکانات و تسهیلات حکومتی رونق چندانی نداشت. در مقابل، مخالفان جمهوری اسلامی در داخل و خارج ایران اعتراضاتی بر پا کردند.

ویدئوهای منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی نشان می‌دهد هم‌زمان با آغاز جشن حکومتی پیروزی انقلاب اسلامی، مخالفان شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای» و «رضا شاه روحت شاد» سر دادند.

در خارج از ایران نیز گروه‌های مخالف تجمعات اعتراضی علیه جمهوری اسلامی و اعدام در شهرهای مختلف جهان برگزار کردند.

آبرام پیلی، قائم مقام نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران، با انتشار پیامی تصویری به مناسبت سالگرد انقلاب ۵۷، خطاب به مردم ایران گفته است که آمریکا به حمایت از آنها در مبارزه‌شان برای آینده‌ای آزاد و دمکراتیک ادامه خواهد داد.

XS
SM
MD
LG