لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۳۹

واکنش به «برگشت» خوردن ۲۴ تانکر بنزین توسط طالبان؛ اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت: محصولاتمان استانداردند 


کیفیت بنزین تولید ایران
کیفیت بنزین تولید ایران

رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی مدعی شده است که استاندارد تولیدات نفتی کنونی و صادراتی به کشورهای دیگر از جمله افغانستان، دارای کیفیت مناسب است و «برگشت» زدن آنها، اهمیت فنی ندارد.

به گزارش خبرگزاری «ایلنا»، احمد معروفخانی، رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی درباره برگشت ۲۴ تانکر حامل محموله‌های بنزین صادراتی ایران به افغانستان، مدعی شده است: «در این رابطه به استانداردهای افغانستان چندان نمی‌توان اتکا کرد.»

او در ادامه اظهار داشته است: بنزینی که به افغانستان ارسال می‌شود محصولات شیمیایی «مشابه» بنزین تولیدی در واحدهای خصوصی است و «به هیچ‌وجه» داخل کشور توزیع نمی‌شود، زیرا «صرفه هم ندارد توزیع شود»، چون مواد آن بر اساس نرخ‌های بین‌المللی تهیه و تولید انجام می‌شود.

این چندمین‌بار در سال‌های اخیر است که محموله‌های نفتی ایران در مرز افغانستان به دلیل آنچه پایین بودن استانداردها یا نداشتن کیفیت لازم اعلام می‌شود، برگشت می‌خورد.

مسئولان اداره استاندارد ولایت نیمروز افغانستان که تحت کنترل گروه طالبان هستند، مرداد ماه ۱۴۰۱ اعلام کرده بودند که از ورود «۵۰۰ هزار لیتر» بنزین بی‌کیفیت به آن کشور جلوگیری کرده‌اند.

همزمان در روزهای اخیر شهرهای مختلف ایران با بحران شدید آلودگی هوا روبه‌رو است و در برخی شهرها همچون تهران علاوه بر اعلام شرایط «اضطراری» هوا برای همه گروه‌های سنی، مدارس و آموزشگاه‌ها نیز به حالت نیمه تعطیل و غیر حضوری درآمده‌اند.

با این وجود، رییس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی همچنان مدعی است که بنزین تولید مجتمع‌های داخلی دارای شاخص‌های سطح بالا و «طبق استانداردهای بین‌المللی تعریف و تایید شده و یورو ۴ و ۵ است.»

احمد معروفخانی درباره موضوع آلودگی هوا در تهران و ارتباط آن با بنزین، گفته است: «این حجم از آلودگی مربوط به مازوت با ۳۵ هزار سولفور است. ما به دلیل کمبود گازوئیل؛ مازوت می‌سوزانیم و این موضوع باعث می‌شود وضعیت هوا به این شکل باشد.»

در این حال، داریوش گل‌علیزاده، رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست ایران بیست و نهم تیرماه از اختصاص نیافتن بودجه کافی به «قانون هوای پاک» و اجرا نشدن این قانون خبر داده بود.

بر اساس «قانون هوای پاک» که در سال ۱۳۹۶ توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و قرار بود مشکل آلودگی تهران و کلان‌شهرها را حل کند، دستگاه‌های مختلف اجرایی موظف به انجام اقداماتی متناسب بر وظایف خود برای کنترل آلودگی هوا شدند.

با این حال، معضل آلودگی هوا در سال‌های اخیر وخیم‌تر شده است و ایران از لحاظ انتشار گازهای گلخانه‌ای در رتبه هشتم جهان قرار دارد‌‌.

XS
SM
MD
LG