در حالی که شرکت های انرژی غربی از حضور در عراق عقب نشینی کردهاند، آسوشیتدپرس به نقل از شرکت دولتی قطری «قطر انرژی» نوشت این شرکت با خرید ۲۵ درصد از سهام یک پروژه گازی بزرگ در جنوب عراق موافقت کرده است.
به گزارش آسوشیتدپرس «پروژه یکپارچه رشد گاز» را شرکت بزرگ فرانسوی توتال در سال ۲۰۲۱ راه اندازی کرد و هدف آن توسعه تأسیسات بازیابی گاز طبیعی از چندین میدان نفتی در جنوب عراق است. در حال حاضر گازی که از میدان های نفتی خارج می شود، سوزانده و وارد هوا می شود.
یک هدف دیگر این پروژه نیز تصفیه آب دریا برای تزریق به مخازن نفت برای افزایش تولید نفت است.
توتال ۴۵ درصد از سهم این پروژه را در اختیار دارد در حالی که شرکت نفت بصره عراق ۳۰ درصد از این پروژه را در اختیار دارد. شرکت «قطر انرژی» گفت که کل سرمایه گذاری در این پروژه حدود ۱۰ میلیارد دلار خواهد بود.
شرکت اکسان موبیل در سال ۲۰۲۱ اعلام کرد که سهام خود را از میدان نفتی قرنه غربی-۱ را می فروشد. شرکت بریتیش پترولیوم، مستقر در لندن، نیز در گفت از توسعه میدان رمیله، بزرگترین میدان نفتی عراق کنار می رود.
قطر یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گاز طبیعی در جهان است و تجربه زیادی در ساخت زیرساخت های گاز دارد.
عراق برای تامین نیازهای برق، به ویژه در ماه های اوج تابستان نیاز فوری دارد که منابع گاز خود را توسعه دهد. این کشور به شدت به واردات گاز و برق از ایران وابسته است.
بانک جهانی تخمین می زند که عراق سالانه نزدیک به ۱۸ میلیارد متر مکعب گاز را می سوازند و به هوا می فرستد و اگر بتواند این حجم گاز را مهار کند، می تواند بیش از ۲ میلیارد دلار عاید این کشور شود. این گازی که روزانه میسوزد، منبع عظیمی از آلودگی هوا و گازهای گلخانه ای است.
آسوشیتدپرس نوشت: نفت ۹۰ درصد درآمد عمومی عراق را تامین می کند اما صنعت نفت عراق از سال ۲۰۰۳ که حکومتی در آن روی کار آمد که اساسش تقسیم قدرت است، در فساد و سوء مدیریت غرق شده است. احزاب فرقهای بر سر وزارتخانههای دولتی با هم اختلاف دارند، و وفاداران را در پستهای مهم منصوب میکنند و مشاغل بخش دولتی را به حامیان خود واگذار میکنند.
منطقه نفت خیز جنوب بصره یکی از فقیرترین و توسعه نیافته ترین مناطق عراق است و ساکنان می گویند که به دلیل آلودگی شدید هوا که ناشی از شعله های گاز است، بیمار شده اند.