دولت قطر روز سه شنبه یک بندر جدید را در سواحل جنوبی خلیج فارس رسما افتتاح کرد، که به گفته مقامهای قطری نقش کلیدی در تجارت منطقهای ایفا و در عین حال تحریمهای چهار کشور عمده عربی علیه آن کشور را کماثر خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بندر «حمد» که در ۴۰ کیلومتری جنوب دوحه واقع شده و هزینه ساخت آن حدود ۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار اعلام شده است، یکی از بزرگترین تاسیسات بندری منطقه خاور میانه را در خود جای داده است.
از زمانی که عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین و مصر قطر را تحریم کردند، علاوه بر مواد غذایی، مصالح ساختمانی مورد نیاز برای تکمیل ساخت استادیومهای ورزشی جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ به این بندر ارسال شده است.
این چهار کشور در ماه ژوئن، با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم و همچنین سیاستهای ایران در منطقه، روابط خود را با آن قطع و محدودیتهای گستردهای علیه آن کشور - از جمله بستن حریمهای زمینی و هوایی خود - اعمال کردند.
به گزارش رویترز، وزیر حمل و نقل قطر در سخنانی در مراسم افتتاح رسمی این بندر جدید گفت، بندر حمد «موانعی را که بابت تحریمهایی که به اقتصاد ما تحمیل شده است بر خواهد چید. ما دست از امید و آرمان های خود بر نخوایم داشت»
به گفته جاسم بن سیف السلیطی، بندر حمد در مساحتی حدود ۲۶ کیلومتر مربع ساخته شده است و ظرفیت بارگیری حدود ۷ میلیون و پانصد هزار کانتینر در سال را دارد.
مسدود شدن مرزهای زمینی و هوایی عربستان و امارات به روی قطر، واردات این کشور کوچک اما ثروتمند حوزه خلیج فارس را در طول ماههای ژوئن و ژوئیه – در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته – بیش از یک سوم کاهش داده است.
قطر تدابیر گوناگونی برای رویارویی با محدودیتهای بانکی و تجاری بلوک عربی در نظر گرفته، از جمله این که خطور کشتیرانی به هند، ترکیه و پاکستان را توسعه داده و اعلام کرده تولید گاز طبیعی مایع خود را ۳۰ درصد افزایش میدهد.