گروههای اسلامگرای افراطی حماس و جهاد اسلامی اعلام کردند که پاسخ خود به پیشنهاد آتشبس در غزه را به میانجیگران قطری و مصری ارائه دادهاند، قطر و مصر نیز تاکید کردند تلاشهای مشترکشان با محوریت ایالات متحده را تا رسیدن به توافق نهایی ادامه خواهند داد.
حماس و جهاد اسلامی روز سهشنبه ۲۲ خرداد در نخستین واکنش رسمی به پیشنهاد ارائه شده از سوی جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده برای توافق آزادی گروگانها و آتشبس، در بیانیهای مشترک اعلام کردند: «نظر ما درباره این طرح مثبت است اما پاسخ ما اولویت را به منافع مردم فلسطین میدهد و بر لزوم توقف کامل حملات در نوار غزه تأکید دارد.»
دوحه و قاهره دریافت این پاسخ را تأیید کرده، اما جزئیات آنرا منتشر نکردند.
این دو کشور تأیید کردند که تلاشهای مشترک میانجیگریشان با ایالات متحده آمریکا تا رسیدن به توافق ادامه خواهد داشت و میانجیگران پاسخ حماس را بررسی کرده و با طرفهای ذینفع درباره گامهای بعدی هماهنگ خواهند کرد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا که در هشتمین سفر به خاورمیانه از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس در تلآویو حضور دارد روز سهشنبه ۲۲ خرداد، پذیرش قطعنامه سازمان ملل متحد در حمایت از طرح پایان جنگ در غزه از سوی گروه شبهنظامی حماس را «یک نشانه امیدوارکننده» خواند.
او پس از گفتگو با رهبران اسرائیل خاطرنشان کرد که مذاکرات در مورد برنامههای مربوط به غزه پس از پایان جنگ اسرائیل و حماس، طی دو روز آینده نیز ادامه مییابد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۲۱ خردادماه در قطعنامهای از پیشنهاد جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا برای برقراری آتشبس میان اسرائیل و حماس در نوار غزه حمایت کرد و از شبهنظامیان فلسطینی خواست این توافق را بپذیرند.
درگیریهای جاری در غزه از روز هفتم اکتبر مصادف با ۱۵ مهرماه سال گذشته آغاز شد. زمانی که گروه حماس که مورد حمایت حکومت ایران است با حمله به اسرائیل بیش از ۱۲۰۰ نفر را به کام مرگ کشید و بیش از ۲۵۰ نفر را به عنوان گروگان با خود به داخل غزه برد. هنوز بیش از ۱۰۰ گروگان در اسارت این گروه هستند.
مقامات اسرائیل بارها اعلام کردهاند هدفشان از این جنگ، نابودی کامل گروه «تروریستی» حماس و بازگردادندن همه گروگانها به خانههایشان است.