لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۲۲

اعتراضات معیشتی بازنشستگان در چند شهر ایران؛ هفتمین روز اعتصاب کارگران فولاد در اهواز


اعتصاب گسترده کارگران شرکت فولاد ایران در اهواز
اعتصاب گسترده کارگران شرکت فولاد ایران در اهواز

اعتراضات معیشتی در ایران دوشنبه ۹ بهمن با تجمعات گسترده بازنشستگان شرکت مخابرات در چندین شهر، اعتصاب کارگران فولاد در اهواز، و اعتراض مال‌باختگان شرکت آمیتیس در تهران ادامه یافت.

بنا بر گزارش‌های رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی، شماری از بازنشستگان شرکت مخابرات ایران دوشنبه نهم بهمن در چند شهر از جمله تهران، ارومیه، اصفهان، کرمانشاه، زنجان، خرم‌آباد، شیراز، سنندج، رشت، و بندرعباس تجمع اعتراضی برگزار کردند.

معترضان بازنشسته در تهران شعار دادند: «یک اختلاس کم بشه، مشکل ما حل می‌شه.»

بازنشستگان معترض در اردبیل در شمال غربی ایران، با اشاره به سیطره سپاه پاسداران بر اقتصاد ایران، از جمله بر شرکت مخابرات، شعار دادند: «به جای مرد کاری، نشسته یک نظامی.»

معترضان بازنشسته در اهواز، مرکز استان خوزستان در شعارهایشان تأکید کردند: «ما بازنشستگانیم، خواهان حقمانیم.»

در رشت، مرکز استان گیلان، بازنشستگان معترض شعار دادند: «شرکت شده صد پاره، بخور بخور تو کاره.»

تجمع اعتراضی بازنشستگان در رشت؛ «شرکت شده صد پاره، بخور بخور تو کاره»
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:08 0:00

اعتراضات هفتگی بازنشستگان شرکت مخابرات ایران در ماه‌های گذشته نسبت به برآورده نشدن درخواست‌های‌شان، از جمله اجرای آیین‌نامه ۸۹/۲۴ و مزایایی مانند بیمه تکمیلی است.

آیین‌نامه اجرایی ماده ۲۴ قانون خدمات کشوری مصوبه سال ۱۳۸۹ در خصوص وظایف قابل واگذاری و نحوه خرید خدمات از بخش خصوصی است که به موجب آن «تا برطرف شدن موانع واگذاری»، ارائه خدمات به نیروی کار کماکان به عهده دستگاه اجرایی، یعنی دولت، است. اما با گذشت ۱۳ سال از تصویب این آیین‌نامه، و با توجه به اعتراضات مکرر و مداوم این بازنشستگان، به نظر می‌رسد نه «موانع واگذاری» برطرف شده و نه دستگاه اجرایی به وظایف خود در قبال معترضان عمل کرده است.

  • تداوم اعتصاب کارگران فولاد در اهواز

هم‌زمان با اعتراضات معیشتی بازنشستگان و مستمری‌بگیران مخابرات، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران روز دوشنبه ۹ بهمن، در هفتمین روز اعتصاب خود و در اعتراض به تحقق نیافتن مطالبه صنفی خود در اهواز تجمع کردند.

کانال تلگرامی «صدای مستقل کارگران ملی فولاد» روز دوشنبه در بیانیه‌ای با اشاره به «دور جدیدی از اعتصاب»، این اعتراضات را «نتیجه وعده‌های توخالی و فریب کارگران از سوی مالک و مدیرعامل» اعلام کرد که «نشان می‌دهد در برابر مطالبات ما هیچ فریادرسی نیست.»

در این بیانیه تأکید شده است: «بالای هفتاد درصد از کارگاه‌های کارگری در کشور هیچ بهره‌ای از طرح طبقه‌بندی مشاغل نبرده‌اند و عدم اجرای آن ناشی از سیاست‌های "امنیت‌زدایی مشاغل" و "موقتی­‌سازی نیروی کار" بوده است.»

کارگران معترض فولاد در این بیانیه با بیان این که «اجرای این سیاست‌ها از سوی دولت منجر به سرکوب مطالبه‌گری شده»، تأکید کرده‌اند: «چون کارگر را در معرض اخراج و بی­‌حقوقی قرار می‌دهد و هزینه مطالبه‌گری را به شدت بالا می‌برد. وضعیتی که برای همکارمان کریم سیاحی پیش آمده را ذیل همین سیاست می‌توان دید.»

در این بیانیه همچنین آمده است: «یکی از اهداف اعتصاب‌های ما برهم زدن معادله بیکاری‌سازی و موقت‌سازی نیروی کار است. به همین دلیل دو مطالبه اساسی را مطرح کرده‌ایم یعنی "اجرای کامل طرح طبقه بندی" و "تبدیل وضعیت پرسنل شرکت شفق" و به همین دلیل بر اتحاد کامل میان نیروهای قراردادی و پیمانکاری تاکید داریم.»

بر اساس گزارش پیشین این کانال تلگرامی، بانک ملی ایران که مدیریت این مجتمع صنعتی را برعهده دارد، با وجود وعده پرداخت ۵۰ درصدی طرح طبقه‌بندی مشاغل اعلام کرده که تنها حاضر است پنج درصد به علاوه یک و نیم میلیون تومان به کارگران پرداخت کند.

  • تجمع مال‌باختگان مقابل دفتر رئیس قوه قضاییه

علاوه بر این، روز دوشنبه گروهی از مال‌باختگان شرکت آمیتیس، در مقابل دفتر رئیس قوه قضاییه در تهران تجمع کردند.

آنها با شعار «این چه مدل عدالته؟ کلاهبردار فراریه» به فرار متهم اصلی پرونده کلاهبرداری این شرکت از زندان اعتراض کردند.

شرکت آمیتیس با فعالیت در حوزه رمزارز، حدود «۳ هزار میلیارد تومان» سرمایه از سراسر ایران جذب کرده بود که در پی «کلاهبرداری» این مبلغ، پرونده‌ای با «دو هزار شاکی» تشکیل و «اکبر داداشی» به عنوان متهم اصلی بازداشت شد.

اما در آذر سال جاری، خبرگزاری‌های حکومتی در ایران از جمله خبرگزاری تسنیم، گزارش دادند که اکبر داداشی «با ترفندی توانست خود را از زندان آزاد کند و از کشور متواری شود.

بنا بر پلاکاردهایی که معترضان مال‌باخته در دست داشتند، شمار مال‌باختگان شرکت آمیتیس «۱۰ هزار نفر» است.

XS
SM
MD
LG