لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۵۹

ادامه اعتراضات در مهاباد؛ حضور گسترده شهروندان برای بدرقه پیکر فایق مام‌قادری


حضور پرشمار جمعیت در سطح شهر مهاباد به دنبال خاکسپاری فایق مام‌قادری- شبکه‌های اجتماعی
حضور پرشمار جمعیت در سطح شهر مهاباد به دنبال خاکسپاری فایق مام‌قادری- شبکه‌های اجتماعی

گزارش‌ها و تصاویر دریافتی از ایران از تداوم اعتراضات در بسیاری از شهرها از جمله مهاباد در شبانه‌روز هجدهم آبان حکایت دارند.

حضور پرشمار جمعیت در خیابان‌های مهاباد و جو شدید امنیتی به دنبال خاکسپاری و برای بدرقه با پیکر فایق مام‌قادری، بنا به بسیاری از گزارش‌های بی‌سابقه بود. ویدئوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که جمعیت حاضر در خیابان‌های مهاباد با شعارهای «شهید نمی‌میرد» و «مهاباد زاهدان تسلیت تسلیت» پیکر این شهروند‌ ۳۷ساله مهابادی را بدرقه می‌کردند‌‌.

فایق مام‌قادری از مجروحان اعتراضات خیابانی مهاباد بود که چهارشنبه شب در بیمارستانی در ارومیه درگذشت.

فایق پدر یک پسر ۱۳ ساله و یک دختر هفت ساله بود. او در روز ۲۳ مهر ماه هدف گلوله نیروهای سپاه پاسداران قرار گرفت و به کما رفت.

مردم مهاباد در شعارهای خود خطاب به مادر فایق مام‌قادری می‌گفتند «برای فرزندت گریه نکن انتقامش را می‌گیریم.»

این درحالی است که شماری از کاربران نیز از قطعی برق و اینترنت در مهاباد خبر داده‌اند.

خبرگزاری ایرنا به نقل از مدیر توزیع برق مهاباد نوشته است که ورود یک گربه به داخل پست، جریان برق باعث شده است برق پنج محله این شهر قطع شود.

در همین حال شبکه حقوق بشر کردستان گزارش کرد که شهرهای مهاباد، بوکان، سقز، سنندج و کرمانشاه در روز هجدهم آبان فضایی «به‌شدت» امنیتی داشتند.

همزمان با چهلم کشته‌شدگان «جمعه خونین زاهدان» ، گزارش‌ها از برخی شهرهای ایران از جمله تهران، زاهدان، و به‌ویژه غرب کشور حاکی از آن است که کسبه و بازاریان اعتصاب کردند.

در جریان اعتراضات سراسری ایران که در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت نیروی انتظامی آغاز شد و در سراسر کشور ادامه دارد، تاکنون عده بسیاری کشته وزخمی شده‌اند.

شمار جان‌باختگان اعتراضات ایران بعد از هشت هفته به ۳۲۸ تن رسیده است. ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران می‌گوید که از ۲۶ شهریور تا ۱۸ آبان ۳۲۸ نفر در اعتراضات جان خود را از دست داده‌اند که ۵۰ تن از آنها کودک بوده‌اند. این اعتراضات به دنبال کشته‌شدن مهسا امینی شکل گرفته است.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.

XS
SM
MD
LG