لینکهای قابل دسترسی

جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۴۹

جمعی از روزنامه نگاران ایران خواستار آزادی مرضیه امیری و مسعود کاظمی شدند


مرضیه امیری و مسعود کاظمی روزنامه نگاران زندانی
مرضیه امیری و مسعود کاظمی روزنامه نگاران زندانی

جمعی از روزنامه نگاران در حمایت از مرضیه امیری و مسعود کاظمی دو روزنامه نگار زندانی، نامه‌ای به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، رئیس جمهوری و رئیس قوه قضائیه ایران نوشتند.

بر اساس اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، گروهی از روزنامه نگاران در نامه‌ای به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، حسن روحانی رئیس جمهور ایران و ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه نسبت به تداوم بازداشت این دو روزنامه‌نگار اعتراض کردند و خواستار آزادی این دو روزنامه نگار زندانی شدند.

در بخشی از این نامه آمده است که، طی یک سال گذشته فضای رسانه‌ای ایران روزهای خوشی را سپری نکرده است و تعدادی روزنامه‌نگار احضار، بازداشت یا بیکار شده‌اند و مشخصا دو روزنامه‌نگار نیز راهی زندان شده‌اند.

در این نامه، روزنامه نگاران از این مقامات دولتی و قضائی تقاضا کردند به‌ منظور پاسداری از اصول نهم قانون اساسی که در آن تاکید شده «هیچ مقامی حق ندارد به نام حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور، آزادی‌های مشروع را، هر چند با وضع قوانین و مقررات، سلب کند»، اصل ۲۴ قانون اساسی «نشریات و مطبوعات در بیان مطالب آزادند، مگر آن که مخل به مبانی اسلام یا حقوق عمومی باشند» و قانون مطبوعات، در راستای حمایت از اصحاب قلم که طی سال‌های اخیر بارها قربانی خلأ قانون جامع حمایتی و عدم امنیت شغلی بوده‌اند، اقدام و زمینه آزادی هرچه سریعتر مرضیه امیری و مسعود کاظمی را فراهم کنند.

«مرضیه امیری» روزنامه نگار و دانشجوی علوم اجتماعی دانشگاه تهران که برای پیگیری وضعیت بازداشت شدگان روز جهانی کارگر به سمت بازداشتگاه وزرا رفته بود دستگیر و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

گروهی از استادان و مدرسان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، روز پنجشنبه ۳۰ خرداد با ارسال نامه‌ای به منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خواستار آزادی مرضیه امیری، روزنامه نگار و دانشجوی علوم اجتماعی دانشگاه تهران شدند.

«مسعود کاظمی» روزنامه نگار و سردبیر ماهنامه «صدای پارسی» نیز روز یکشنبه ۱ خرداد ۹۸ در پی مراجعه به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب برای رسیدگی به پرونده خود، به دلیل ناتوانی در پرداخت کفالت «یک میلیارد» تومانی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. این روزنامه‌نگار اواسط خرداد از سوی قاضی مقیسه رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، به اتهام «نشر اکاذیب» و «توهین به رهبری» مجموعا به چهار سال و شش ماه زندان محکوم شد.

نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر و دولت ایالات متحده، جمهوری اسلامی را به نقض آزادی بیان و سرکوب روزنامه‌نگاران متهم کرده و خواستار آزادی روزنامه‌نگارانی شده‌اند که صرفا به دلیل انجام وظیفه و شغل خود زندانی شده‌اند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG