شاهزاده رضا پهلوی پنجشنبه ۵ مهرماه طی سخنانی در سومین «کنفرانس ایران» در پایتخت ایالات متحده از تدوین برنامهای برای تثبیت مالی و اجتماعی ایران پس از فروپاشی جمهوری اسلامی خبر داد.
او در این همایش که توسط «اتحادیه ملی برای دموکراسی در ایران» (نوفدی) در شهر واشنگتن برگزار شده است، با معرفی پروژه «شکوفایی ایران» گفت: در فاز اول این پروژه، برنامههای فوری تثبیت مالی و اجتماعی برای ۱۰۰ روز نخست پس از فروپاشی جمهوری اسلامی تدوین شده، فاز دوم بر دوره انتقال و تثبیت سیاسی و قانونی لازم تمرکز دارد و فاز سوم بر بازسازی اقتصادی بلندمدت و فرصتهای سرمایهگذاری متمرکز خواهد بود.
شاهزاده رضا پهلوی با برشمردن ۱۰ اصل اقتصادی خود برای آینده ایران تصریح کرد: «برخلاف خمینی، من قول آب مجانی، اتوبوس مجانی یا خدمات عمومی مجانی نمیدهم. آنچه من ارائه میکنم، چشماندازی است که بر اساس مشاورههای مداوم با اقتصاددانان برجسته و رهبران موفق تجاری شکل گرفته است».
او در معرفی این ۱۰ اصل اقتصادی خاطرنشان کرد: در پروژه شکوفایی ایران نخستین گام، اعتماد به شهروندان در سیاستگذاری اقتصادی است تا آنها بتوانند بر اساس منافع خود تصمیم بگیرند. در گام دوم، دولت باید فرصتهایی را برای شکوفایی همه شهروندان ایجاد کند و در اقدام سوم سیاستها باید با تقویت مسئولیتپذیری فردی و نوآوری، افراد را توانمند کنند.»
شاهزاده رضا پهلوی در ادامه تشریح طرحهای خود برای ایران بعد از آزادی افزود: «احترام به مالکیت خصوصی و حفاظت از آن در برابر مداخله لازمه یک اقتصاد پویا و اصل چهارم طرح من است. در مرحله پنجم، سازوکارهای بازار باید در صورت امکان راهنمای تعاملات اقتصادی بین شهروندان باشند و در گام ششم، دولت باید با اطمینان از امنیت سرمایهگذاری و ایجاد محیطی مناسب برای کسبوکار، موانع را از سر راه کارآفرینان داخلی بردارد و شرایط مناسب برای آنها فراهم کند.»
او کنترل تورم با توجه به انضباط مالی و ایجاد یک بانک مرکزی مستقل، رفع موانع مشارکت زنان در بازار کار، معرفی تولید و بهرهوری به عنوان موتور رشد اقتصادی از طریق ارتقای سرمایه انسانی و پذیرش فناوری و در نهایت، بازگشت ایران به اقتصاد جهانی و فراهم کردن شرایط سرمایهگذاری خارجی را از دیگر اصول دهگانه طرح خود برای شکوفایی ایران پس از فروپاشی جمهوری اسلامی معرفی کرد.
شاهزاده رضا پهلوی در حاشیه این اجلاس نیز در گفتگو با صدای آمریکا بار دیگر بر لزوم تغییر دیدگاه سران کشورهای غربی نسبت به ایران تاکید کرد و گفت: «کشورهای غربی باید به جای انتظار تغییر از درون رژیم، از مردم ایران حمایت و به آنها کمک کنند تا بتوانند هر چه سریعتر آزادی خود را به دست آورند.»
او همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار صدای آمریکا درباره نگرانیهای مردم از خطرات جانی او در میانه تهدیدات تروریستی جمهوری اسلامی برای سران ایالات متحده از جمله دونالد ترامپ گفت: «من در طول ۴۵ سال مبارزه با جمهوری اسلامی همواره با تهدیدات جانی روبرو بودهام اما هیچوقت نگران جانم نبودهام بلکه حاضرم در این مبارزه مثل بسیاری از مردم ایران جان خود را فدای آزادی مملکتم کنم.»
سومین «کنفرانس ایران» امسال ۵ مهرماه به همت «اتحادیه ملی برای دموکراسی در ایران» (نوفدی) در شهر واشنگتن آمریکا آغاز به کار کرد. این همایش ۶ مهرماه پایان مییابد.
مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در دولت دونالد ترامپ نیز از سخنرانان روز نخست این همایش بود.