با توجه به اهميت سخنرانی محمود عباس، رييس تشکيلات خودگردان فلسطينی در مجمع عمومی سازمان ملل، روزنامه های آمريکايی گمانه زنی ها را در خصوص پيامدهای درخواست محمود عباس برای به رسميت شناخته شدن کشور مستقل فلسطين، مورد بررسی قرار داده اند.
سرمقاله نيويورک تايمز به تحليل موضع آمريکا در قبال تقاضای محمود عباس برای به رسميت شناخته شدن کشور مستقل فلسطين پرداخته است. اين روزنامه می نويسد آمريکا گزينه ای جز حمايت از اسراييل ندارد اما در همين حال مذاکرات صلح خاورميانه بدون حضور آمريکا غيرممکن می نمايد. از اين رو آمريکا اکنون در پی خريدن وقت است تا مذاکره کنندگان اسراييلی و فلسطينی را قانع کند گفتگوهای صلح را به سرانجام رسانند. نيويورک تايمز می نويسد وقت چندانی برای پيگيری مذاکرات صلح باقی نمانده و وعده های رييس جمهوری آمريکا برای اعتمادسازی هم به نتيجه نرسيده است.
جول گرينبرگ، خبرنگار واشنگتن پست در اورشليم، می نويسد محمود عباس روز جمعه با ارسال درخواستش به شورای امنيت خود را در تقابل با آمريکا و اسراييل قرار داد. گرينبرگ می نويسد نزديکان عباس می گويند رييس تشکيلات خودگردان فلسطينی همچنان به مذاکرات پشت پرده و دوری از جنجال سياسی پايبند است ولی چون معتقد است چارچوب کنونی مذاکرات صلح کارآمد نبوده، تصميم به طرح عضويت کشور مستقل فلسطين در سازمان ملل گرفته است.
فواد عجمی، استاد علوم سياسی دانشگاه استنفورد، طی يادداشتی در وال استريت جورنال به سابقه تاريخی مذاکرات صلح اسراييل و فلسطينيان اشاره می کند. به سال ١۹٤۷، زمانی که سازمان ملل آماده به رسميت شناختن دو کشور اسراييل و فلسطين بود. اسراييل پنجاه و هشتمين عضو سازمان ملل شد ولی رهبران فلسطينی از به رسميت شناخته شدن به همراه اسراييل سرباز زدند. عجمی می نويسد سال ها بعد در دهه نود ميلادی، ياسر عرفات از طريق مذاکره با اسراييلی ها موفق به تشکيل دولت خودگردان فلسطينی شد و اکنون هم راه حل نهايی مذاکره مستقيم است.
اما ساری مقدسی، نويسنده فلسطينی-آمريکايی، طی يادداشتی در لس انجلس تايمز می نويسد بسياری از فلسطينيان با طرح محمود عباس مخالفند زيرا به رسميت شناخته شدن کشور مستقل فلسطين، ممکن است ديگر خواست های فلسطينيان را تحت الشعاع قرار دهد. مقدسی می نويسد وضعيت آوارگان فلسطينی و عرب هايی که در کشور اسراييل زندگی می کنند بايد مورد توجه قرار گيرد و اکنون نمايندگان فلسطينيان در سازمان ملل به وضعيت اين افراد رسيدگی می کنند ولی عضويت کشور مستقل فلسطين ممکن است به تعريف محدودی از فلسطينيان بينجامد و وضعيت آوارگان مورد غفلت قرار گيرد.