لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۱۸

مروری بر روزنامه های آمریکا درباره رويدادهای کنونی سوريه


مروری بر روزنامه های آمریکا درباره رويدادهای کنونی سوريه
مروری بر روزنامه های آمریکا درباره رويدادهای کنونی سوريه

سرکوب جنبش دموکراسی مردم سوريه و نقش جمهوری اسلامی ايران دراين سرکوب و تحولات سياسی در داخل حزب بعث -- حزب حاکم سوريه -- در روزنامه های آمريکا پوشش گسترده ای يافته است.

وال استريت جورنال با اشاره به ترک برداشتن حاکميت سوريه و جداشدن بخشی از اعضای حزب بعث از آن می نويسد فعالان آزاديخواه سوری اکنون از ارتش کشور خود می خواهند نقش رهبری کشور را در دوران گذار از چهار دهه سرکوب به مرحله دموکراسی، برعهده بگيرد. اين روزنامه به نقش ترکيه در بحران جاری سوريه پرداخته و از اعزام هيات ترک به دمشق برای توصيه به بشار اسد برای شتاب دادن به اصلاحات سياسی خبر می دهد. واشنگتن تايمز درهمين رابطه می نويسد نقش ترکيه در رويدادهای کنونی سوريه پررنگ می شود و آنکارا شرط تقويت مناسبات رو به گسترش اقتصادی با دمشق را انجام اصلاحات سريع در سوريه عنوان کرده است هرچند غرب در حال سبک و سنگين کردن اعمال تحريم هايی عليه دمشق است.

نيويورک تايمز از گرم شدن مناسبات مصر با حماس و جمهوری اسلامی گزارشی دارد و می نويسد تصميم به بازگشايی مرز با نوار غزه و عادی کردن رابطه با تهران می تواند زنگ خطر را برای اسراييل به صدا درآورد. اين روزنامه در سرمقاله اش با اشاره به خوشبينی دولت اوباما به انجام اصلاحات توسط اسد در سوريه می نويسد تهديد بوش سوريه را به آغوش ايران انداخت و بشار اسد برای جلوگيری از خفقان در سوريه يا کم کردن حمايت دمشق از حزب اله لبنان کمترين کاری نکرد و حالا با حمايت ايران مردم خود را به شکل بيرحمانه ای سرکوب می کند. نيويورک تايمز با پيشنهاد رسيدگی دادگاه جنايی بين المللی به بدرفتاری بشار اسد با مردم سوريه می نويسد با همه قدرتی که نيروهای امنيتی سوريه دارند اسد کار چندانی در جلوگيری از وزش نسيم آزادی به سوريه نمی تواند بکند.

واشنگتن پست در يک گزارش انحصاری از احتمال فرستادن پرونده اتمی سوريه به شورای امنيت خبر داده است واشتگتن پست می افزايد آژانس بين المللی انرژی اتمی در حال تهيه گزارشی برای شورای امنيت در باره تاسيسات اتمی بمباران شده توسط اسراييل در سوريه است که به گفته آژانس در آن تاسيسات سوريه در حال توليد پلوتونيوم برای ساختن بمب بوده است.

XS
SM
MD
LG