لس آنجلس تايمز با اشاره به حکم زندان برای جعفر پناهی، کارگردان معتبر ايـــرانی، از وی به عنوان خالق آثار برجسته ای همچون دايره و طلای سرخ نام می برد که در فيلم هايش به ژرفای مشکلات پيچيده جامعه ايران، سفر می کند. لس آنجلس تايمز حکم شش سال حبس و بيست سال محروميت از فيلمنامه نويسی و سفر به خارج برای اين کارگردان پنجاه ساله را توسط دادگاه انقلاب ناشی از گرايش و حمايت وی از جنبش سبز مردم ايران، توصيف می کند.
روزنامه فرانسوی ليبراسيون می نويسد جامعه سينمايی، مقامات سياسی و فرهنگی و روشنفکران فرانسه با شنيدن خبر محکوميت جعفر پناهی، دوشنبه شب برای پشتيبانی از وی گردهم آمدند. به نوشته ليبراسيون، برنار هانری لوی، فيلسوف فرانسوی اعتقاد دارد آقای پناهی به ظن آن که قصد داشته فيلمی درباره جنبش سبز بسازد محبوس و ممنوع الخروج شده است؛ و تنها جرم وی حمايت از جنبش سبز و رهبر آن است. هانری لوی اقدام دولت تهران را اعلان جنگ به هنرمندان و تمامی جامعه مدنی ايران ارزيابی کرده است و جامعه سينمايی، فستيوال فيلم کن و وزير فرهنگ فرانسه را به درخواست آزادسازی جعفر پناهی فرا خوانده است. اين روزنامه همچنين می نويسد فردريک ميتران، وزير فرهنگ فرانسه، با ابراز خشم از حکم زندان برای جعفر پناهی، صدور چنين حکمی را عدالت دروغين خوانده و خواستار آزادی وی شده است.
روزنامه لوموند متن نامه جعفر پناهی به قاضی دادگاهش را منتشر کرده که در آن کارگردان سرشناس ايرانی محکوميت خود را به مثابه محکوم کردن کل سينمای اجتماعی ايران دانسته است.
مقاله ای نيز در صفحه وبلاگ فيلم روزنامه گاردين جامعه سينمايی جهان را فراخوانده است تا تمامی امکانات خود را برای اعتراض به زندانی شدن جعفر پناهی به کار گيرند. در اين مقاله آمده است پناهی صدايی با اهميت و قدرتمند است که نبايد گذاشت به دست حکومت بدخواه ايران ساکت شود.
***
اما کانون توجه مطبوعات در ايران برکناری های چند تن از مقامات جمهوری اسلامی بود.
روزنامه کيهان در مقاله ای با عنوان حلقه حاشيه ساز، بار ديگر از عزل منوچهر متکی توسط محمود احمدی نژاد انتقاد کرد و رييس جمهوری اسلامی را متهم کرد که حيثيت «نظام اسلامی» را در مجامع بين المللی به چالش کشيده است. به نوشته اين روزنامه، وزير امورخارجه سنگال خبر برکناری منوچهر متکی را در گرماگرم گفتگوی رسمی، به وی منتقل کرد. نويسنده کيهان در اين مقاله عزل منوچهر متکی، برکناری محمد علی رامين و همچنين مهرداد بذرپاش را نگران کننده خوانده و بدون نام بردن از کسی، برکناری های اخير در دولت را به حلقه ای نسبت داده است که به محمود احمدی نژاد بسيار نزديک است.
روزنامه مردمسالاری نيز در گزارشی به شرح تغييرات اخير دولت محمود احمدی نژاد پرداخته و می نويسد: «محمدعلی رامين و مهرداد بذرپاش جديدترين نام هايی هستند که به فهرست اخراجی های دولت احمدی نژاد افزوده شده است، فهرستی که در خود نامهايی چون علی لاريجانی، داود دانش جعفری، محمد حسين صفار هرندی، محسنی اژه ای، مصطفی پورمحمدی، طهماسب مظاهری و منوچهر متکی رادارد. مردمسالاری درباره سابقه مديران برکنار شده دولت می نويسد «مهرداد بذرپاش متولد ۱۳۵۹ از سال دوم تحصيل در دانشگاه وارد تشکل بسيج شد و در برخی اتفاقات دانشجويی سال ۸۱ -- همزمان با اعلام حکم اعدام هاشم آغاجری -- نقش موثری داشت.» با پيروزی اصول گرايان در انتخابات شورای شهر و انتخاب محمود احمدی نژاد به عنوان شهردار تهران در سال ۸۱، بذرپاش ۲۲ ساله که در آن زمان رياست بسيج دانشجويی دانشگاه شريف را بر عهده داشت و به عنوان مشاور شهردار به خدمت گرفته شد و در سن ۸۸ سالگی به سمت مديرعامل شرکت پارس خودرو منصوب شد. مردمسالاری، انتصاب و برکناری محمدعلی رامين از سمت معاونت وزارت ارشاد را نيز تصميم محمود احمدی نژاد دانسته و می نويسد: «جالب ترين موضوع درباره رامين، مهر ماه گذشته اتفاق افتاد که او با عنوان معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد خطاب به يک مجری صدای جمهوری اسلامی در يک برنامه زنده راديويی گفت: «شما غلط می کنيد از قول من اين اراجيف را می گوييد.»
روزنامه تهران امروز از متهم شدن محمدرضا رحيمی، معاون اول محمود احمدی نژاد، در يک پرونده مربوط به مفاسد اقتصادی خبر داده است. به نوشته اين روزنامه، غلامحسين محسنی اژه ای، دادستان کل کشور، گفته است که اتهام وارد شده به معاون اول رييس جمهوری ايران در حال رسيدگی است و اين اتهام، با توجه به اظهارات ساير متهمان پرونده اقتصادی متوجه او شده است. محمدرضا رحيمی پيش از اين نيز از سوی شماری از نمايندگان مجلس شورای اسلامی به اخذ مدرک تحصيلی جعلی متهم شده بود.