لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۵:۵۴

پاپ فرانسیس، میانجی سیاسی در سایه رهبری مذهبی


پاپ فرانسیس، میانجی سیاسی در سایه رهبری مذهبی
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:54 0:00

سفر ده روزه پاپ فرانسیس به قاره آمریکا و دیدار از دو کشوری که رابطه سیاسی آنها شش دهه قطع شده بود و با میانجیگری او به حالت عادی بازگشت، بُعد سیاسی فعالیت رهبر کاتولیک‌های جهان را نشان می‌دهد.

پاپ فرانسیس از زمان انتخاب شدن به مقام رهبری کاتولیک‌های جهان کوشیده با بهره‌گیری از حداکثر ظرفیت خود در این سمت، در حل بحران‌های سیاسی جهان وارد عمل شود.

ناظران عمده‌ترین تلاش سیاسی پاپ اعظم را میانجیگری در مناسبات آمریکا و کوبا می‌دانند. واتیکان با میزبانی نمایندگان آمریکا و کوبا خواهان گفتگوی دو کشور و حل مشکلاتی شد که شش دهه دو همسایه را از هم جدا کرده بود. سرانجام، آن تلاش‌ها به ثمر نشست و پرچم آمریکا در سفارت این کشور در کوبا با حضور جان کری برافراشته شد. مناسبات دو کشور همچنان در مسیر عادی شدن پیش می‌رود.

پاپ در سفر ۱۰ روزه به قاره آمریکا، چهار روز در کوبا ماند و هنگام ورود به فرودگاه خوزه مارتی هاوانا گفت: "طی چندماه گذشته شاهد رویدادهایی بوده‌ایم که ما را بسیار امیدوار کرده است. ما شاهد فرایند عادی شدن مناسبات کوبا و آمریکا هستیم. مردم دو کشور پس از سالها بیگانگی باز به هم نزدیک می‌شوند."

پاپ از رهبران دو کشور خواست از همه ظرفیت‌های خود برای طی مسیری که در پیش گرفته‌اند بهره بگیرند.

در ماجرای توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی نیز پاپ و دستگاه واتیکان جانب دولت اوباما را گرفتند و به رغم مخالفت جمهوریخواهان به ستایش از دیپلماسی در حل بحران هسته‌ای ایران پرداختند.

وزیر خارجه واتیکان توافق هسته‌ای را گامی در راه آزادی نهائی کره زمین از سلاح‌های هسته‌ای قلمداد کرد و گفت امیدواریم با اجرای کامل توافق، این تضمین به وجود آید که ماهیت برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز و گامی مثبت در مسیر ثبات و امنیت منطقه است.

پیشتر شهین دخت مولاوردی معاون حسن روحانی در دیدار خصوصی با پاپ در واتیکان هدیه رئیس جمهوری را به وی تقدیم کرد.

پاپ اعظم در حل بحران‌های خاورمیانه وآمریکای لاتین و بحران پناهجویان نیز به شدت فعال شده است.

او در مراسم تقدیس راهبه‌های مسیحی، دو راهبه فلسطینی قرن نوزدهم را نیز در اجتماع میدان سن پیتر رم تقدیس کرد. دعوت محمود عباس، رهبر تشکیلات خودگردان فلسطینی به این مراسم و شناسائی کشور مستقل فلسطینی از سوی واتیکان، ناخشنودی اسرائیل و آمریکا را به دنبال داشت و دولت اسرائیل سرخوردگی خود را از اقدام پاپ ابراز داشت.

اقدام پاپ موجب تقویت موضع فلسطینی‌ها در سازمان ملل و در نهایت برافراشته شدن پرچم کشور فلسطین در مقر سازمان ملل متحد بود. پاپ در دیدار سوم سپتامبر با رئوون ریولین رئیس جمهوری اسرائیل در واتیکان نیز خواستار از سرگیری گفتگوها با فلسطینی‌ها و ایجاد کشور فلسطین شده بود.

با در نظر گرفتن ملیت آرژانتینی پاپ فرانسیس، وی برای حل طولانی‌ترین جنگ چریکی آمریکای لاتین از گروه فارک خواست با دولت کلمبیا وارد گفتگو شود و به خونریزی‌ها در آن کشور پایان داده شود. هم رهبر فارک و هم خوان مانوئل سانتوز رئیس جمهوری کلمبیا با اعلام حمایت از پیشنهاد صلح پاپ، در مسیر برقراری آتش بس و پایان دادن به درگیری چند دهه‌ای پیش می‌روند.

رهبر کاتولیک‌های جهان در حل بحران‌های خاورمیانه و آمریکای لاتین و بحران پناهجویان نیز فعالیت‌های زیادی دارد.

XS
SM
MD
LG