وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، با یانگ جیچی، از مقامهای ارشد حاکمیت چین، گفتوگویی مفصل داشته است.
مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه، در این بیانیه کوتاه که روز سهشنبه ۲۲ مرداد منتشر شده گفت دو طرف در مورد دیدگاههای خود در مورد روابط چین و ایالات متحده به تفصیل گفتوگو کردهاند.
یانگ جیچی رئیس کمیسیون مرکزی روابط خارجی حزب کمونیست چین است و او را از اصلیترین معمارهای سیاست خارجی چین میدانند.
در هنگکنگ اعتراضها ادامه دارد و درگیری نیروهای امنیتی و معترضان در برخی نقاط به خشونت کشیده شده است.
پرزیدنت ترامپ در پیامی در توئیتر با اشاره به منابع اطلاعاتی ایالات متحده نوشت که دولت چین در حال انتقال نیروهای نظامی به مرز آن کشور با هنگکنگ است و هشدار داد که همه باید خونسرد و ایمن بمانند.
پرزیدنت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، پیش از حرکت به سمت ایالت پنسیلوانیا نیز در واکنش به درگیریها در هنگکنگ ابراز امیدواری کرد که این درگیریها کشتهای در پی نداشته باشد.
پرزیدنت ترامپ گفت: «آنچه در هنگکنگ در حال وقوع است، وضعیت بغرنج و دشواری است. خواهیم دید چطور خواهد شد؛ ولی من مطمئنم حل میشود. من امیدوارم برای همه، از جمله چین، حل شود.»
او افزود: «من امیدوارم کسی آسیب نبیند و کسی هم کشته نشود.»
بنا به گزارشها، در دومین روز حضور معترضان در فرودگاه بینالمللی هنگکنگ، نیروهای امنیتی با معترضان درگیر شده و از اسپری فلفل استفاده کردهاند. شبکه تلویزیونی فاکس و اماسانبیسی این اعتراضها را به صورت پخش زنده پوشش میدهند.
میشل باچله کمیسر عالی حقوق بشر در سازمان ملل، روز سهشنبه ۲۲ مرداد از مسئولان هنگ کنگ درخواست کرد که خویشتنداری پیشه کنند و خواستار بررسی «بیطرفانه و فوری» درباره اعمال خشونت علیه معترضان شد.
مردم هنگ کنگ اعتراض خود را دو ماه پیش آغاز کردند. آنها ابتدا به تلاش دولت هنگ کنگ برای تصویب لایحهای که اجازه استرداد متهمان به چین را میداد، اعتراض کردند. با اعتراض مردم، این لایحه پس گرفته شد و اعتراضات به دخالت های چین ادامه یافت. آنها خواستار اصلاحات دموکراتیک و برکناری خانم «کری لم» رئیس اجرایی هنگ کنگ هستند.
هنگ کنگ دولتشهر است و تا سال ۱۹۹۷ تحت کنترل بریتانیا بود و از آن زمان به چین بازگردانده شد.