مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا، با ستایش از اقدام گروه ویژه اقدام مالی برای بازگرداندن نام ایران به فهرست سیاه این سازمان، گفت که رژیم ایران باید با عواقب سرپیچی از استاندارهای جهانی در تصویب معاهدههای پالرمو و حمایت مالی از تروریسم، روبرو شود.
وزیر خارجه آمریکا روز جمعه دوم اسفند با صدور بیانیهای درخواست کرد که گروه ویژه اقدام مالی، برای محافظت از نظام مالی بینالمللی از تهدیدهای حمایت مالی از تروریسم که از ایران سرچشمه میگیرد، اقدامات لازم را اجرا کند.
او افزود که رژیم باید با عواقب ناکامی خود در پیروی از استانداردهای بینالمللی، و به ویژه انفعال [رژیم] در تصویب معاهدههای پالرمو و حمایت مالی از تروریسم، روبرو شود.
مایک پمپئو گفت که از زمان سرآمدن مهلت ایران به گروه ویژه اقدام مالی دو سال است میگذرد و ایران در تعهد به استانداردهای گروه ویژه اقدام مالی در مقابله با پولشویی و مبارزه با تروریسم مالی، از جمله تصویب کنوانسیونهای پالرمو و حمایت مالی از تروریست، ناکام عمل کرده است.
وزیر خارجه آمریکا گفت که رژیم ایران باید به حداقل استانداردهایی که تقریبا تمامی کشورهای جهان به آن متعهد هستند، عمل کند. وی افزود که اگر ایران میخواهد انزوایش پایان یابد، باید رفتار خطرناک خود را متوقف کرده و مانند یک کشور عادی رفتار کند.
نهاد جهانی مبارزه با پولهای کثیف روز جمعه دوم اسفند ماه و پس از آن که جمهوری اسلامی به موازین مرتبط برای مبارزه با تامیم مالی تروریسم تن نداد، نام ایران را بار دیگر به فهرست سیاه خود اضافه کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، گروه ویژه اقدام مالی علیه پولشویی (اف ای تی اف) مستقر در پاریس این تصمیم را پس از سه سال هشدار و دادن وقت بیشتر به تهران برای تصویب اسناد مربوطه اتخاذ کرده است.
اف ای تی اف نهادی بینالمللی است که علیه پولشویی و تامین مالی تروریسم فعالیت میکند و از کشورهای جهان میخواهد کنوانسیونهای پالرمو و مبارزه با تامین مالی تروریسم را پذیرفته و از مفاد آن پیروی کنند.
تهران در سه سال اخیر از این نهاد خواسته بود بازگرداندن نام ایران به فهرست سیاه را به تعویق بیاندازد، تا با اصلاحاتی آن را تصویب کند. اما کشمکش میان نهادهای مختلف حکومتی داخل ایران در نهایت مانع تحقق این وعده شد.
این گروه در سال ۲۰۱۶ نام ایران را از فهرست سیاه خارج کرد تا بتواند تصمیمگیری کند. بازگشت به لیست سیاه، دسترسی ایران را به نظام مالی و بانکی بین المللی، از آنچه که به دلیل تحریمها هست، دشوارتر میکند.
گروه ویژه اقدام مالی در بیانیه امروز در عین حال درها را برای ایران باز گذاشته و گفته اگر به دو کنوانسیون مذکور بپیوندد درباره گامهای بعدی، از جمله تعلیق دوباره آن از فهرست سیاه، تصمیم خواهد گرفت.