لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۲۳

نقاشی پولاک در توقیف گمرک ایران


گمرک ایران تابلو معروف به «نقاشی دیواری بر زمینه قرمز هندی» اثر جکسون پولاک، هنرمند بزرگ آمریکایی را در بازگشت به ایران توقف کرده است. علت توقیف بدهی وزارت ارشاد اسلامی به گمرک اعلام شده است. گفته می شود این تابلو ۲۵۰ میلیون دلار ارزش دارد.

موزه هنرهای معاصر که مالک اثر است، می گوید به مناسبت صدمین زاد روز جکسون پولاک این گرانترین تابلو خارجی خود را برای نمایش عمومی به موزه توکیو وام داده بود که در هنگام بازگشت به ایران توسط گمرک توقیف شده است.

غلامحسین نوحی، مديركل گمرك در فرودگاه امام، با اشاره به نگهداري تابلوي «جكسون پولاك» در انبار اين گمرك می گوید: اين تابلو به دليل بدهي وزارت ارشاد در گمرك توقيف شده و مانده است.

مدیر کل گمرک فرودگاه در پاسخ به نگرانیها پیرامون مکان نگهداری این تابلو و امکان آسیب دیدگی آن گفته است: اگر وزارت ارشاد اسلامی خیلی نگران است، بدهی خود را پرداخت کند.
کارشناسان هنری ارزش این تابلو را ۲۵۰ میلیون دلار برآورد کرده و می گویند اثر معروف به
«نقاشی دیواری بر زمینه قرمز هندی» منحصر به فردترین اثر گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران است .

معاونت امور هنری وزارت ارشاد اسلامی نسبت به توقیف این اثر واکنش نشان داد و ابراز امیدواری کرد این تابلو به زودی به گنجینه موزه بازگردانده شود.

وال استریت جورنال در گزارشی پیرامون این گرانترین تابلوی خارجی متعلق به ایران نوشت: به مناسبت صدمین زادروز جکسون پولاک، هنرمند برجسته آمریکایی، موزه هنرهای معاصر تهران در توافقی با موزه هنرهای معاصر توکیو، این فرصت را برای دوستداران پولاک در ژاپن فراهم آورد تا به تماشای این تابلو بروند. موزه محل نمایش این تابلو که در نزدیکی کاخ امپراتور ژاپن در توکیوست، با استقبال پرشور مخاطبان روبرو شد.

همزمان با نمایش تابلو پولاک در توکیو، بحث امکان فروش تابلو در بازار جهانی یا مبادله آن با یک اثر ایرانی در نشریات ژاپنی و آمریکایی مطرح شده بود. نمونه چنین مبادلاتی، مبادله تابلو «زن شماره ۳» اثر ویلم دکونینگ، نقاش هلندی آمریکایی بود، که سالها پیش توسط دکتر حبیبی معاون وقت ریاست جمهوری، با ۵۵ برگ بازمانده از شاهنامه شاه تهماسبی تاخت زده شد. هرچند دولت ایران در حمایت از مبادله تابلوی دکونینگ با باقی مانده شاهنامه شاه طهماسبی، می گویند اثری که به دلیل عریان بودن زن در نقاشی امکان نمایش در ایران نداشت، با بخشی از میراث فرهنگی ایران مبادله شد، اما کارشناسان هنری می گویند ارزش پولی ۵۵ برگ برگشت داده شده شاهنامه، به هیچ وجه معادل ارزش تابلوی بی نظیر دکونینگ نبود.

هم اکنون دوستداران و کارشناسان هنر در ایران ابراز نگرانی کرده اند که توقیف این اثر می تواند به فروش و خروج این تابلو از ایران منجر شود.
XS
SM
MD
LG