درحالی که کتاب هایی از افرادی چون جیمز پاترسون و سارا پیلین در صدر فهرست کتاب های پر فروش روزنامه نیویورک تایمز قرار گرفته اند، این هفته نخستین مجموعه اشعار ادگار آلن پو به نام (Tamerlane and Other Poems) توانست رکورد تازه ای در فروش کتب ادبی جهان باقی بگذارد و در حراج کریستی به مبلغ ۶۶۲ هزار دلار به فروش رفت. این بالاترین مبلغی است که تا کنون برای دستیابی به یک اثر ادبی قرن نوزدهم پرداخت شده است.
در سال ۱،۸۲۷هنگامی که ادگار آلن پوی نوجوان به شهر بوستون نقل مکان کرد تا در این شهر به حرفه مورد علاقه اش نویسندگی بپردازد، از بازگشت به زادگاه خود و از این که می تواند دور از پدر خوانده اش «جان آلن» در ایالت ویرجینیا یک بار دیگر به اصل و ریشه های خود بازگردد خوشحال و حتی هیجان زده بود.
نتیجه این سفر و زندگی در بوستون، نخستین مجموعه اشعار ادگار آلن پو بود که «تمرلین و اشعار دیگر» نام گرفت. چاپ این مجموعه در آن زمان کوچک ترین توجهی به خود جلب نکرد اما امروز یکی از نایاب ترین نوشتارهای جهان محسوب می شود که بسیاری افراد خواهان دستیابی به آن هستند.
فرانسیس والگرن، رییس بخش کتاب ها و دست نوشته های ادبی، می گوید: «نخستین مجموعه اشعار ادگار آلن پو در محافل ادبی به عنوان لاله سیاه ادبیات آمریکا شناخته می شود.»
در زمان انتشار، فقط ۴۰ یا ۵۰ نسخه از مجموعه «تمرلین» به چاپ رسید که از این تعداد تنها ۱۲ عدد باقی مانده است. نکته جالب این جاست که نام «ادگار آلن پو» بر روی جلد این کتاب نوشته نشده است. به جای آن نام نویسنده را به سادگی «یکی از اهالی بوستون» نوشته اند.
نسخه ای که جمعه گذشته در مرکز«راکفلر» در شهر نیویورک به حراج گذاشته شد، یکی از نسخ فرسوده شده از این اثر است که بر روی حاشیه آن برش هایی نیز پدیدار شده است.
ویلیام سلف، رییس سابق یکی از شبکه های تلویزیونی آمریکا و فروشنده این اثر، می گوید: «همان طور که می بینید این نسخه درحال ازهم پاشیدگی است اما با همه این احوال امکان خرید همین نسخه هم یک فرصت استنثنائی است که فقط یک بار در زندگی هر فردی اتفاق می افتد.»
ادگار آلن پو که امروزه به عنوان یکی از برجسته ترین نویسندگان کتاب های هراس انگیز در صحنه ادبیات جهان مقام شاخصی دارد، هنگام نوشتن و انتشارمجموعه «تمرلین» ۱۸ سال داشت و کاملا گمنام بود. او کوشش داشت تا از طریق نوشتن این کتاب علیرغم میل پدرخوانده خود «جان آلن» که یک تاجر ثروتمند و متنفذ از اهالی ریچموند به شمار می رفت، برای خود شرایط زندگی تازه ای بوجود آورد.
جیمز هاچینسون، پروفسور رشته ادبیات انگلیسی در دانشگاه سیتادل در چارلستون، می گوید: «این پدر و پسر روابط ناهمگون و متلونی داشتند و ادگار آلن پو هرگز آن احساس عشق و محبتی را که انتظار داشت از پدرخوانده خود دریافت نکرد.»
برخی معتقدند ادگار آلن پو نام خود را بر روی جلد کتاب نیاورده است تا واقعیت نوشتن یک مجموعه شاعرانه را از پدرخوانده خود مخفی نگهدارد. اما بعضی دیگر معتقدند مقصود «پو» از نوشتن «یکی از اهالی بوستون» در محل نام نویسنده بر روی جلد مجموعه «تمرلین» علاقه ای که او به بازگشت به ریشه ها و اصل بوستونی خود داشته است را نشان می دهد.
نام ادگار آلن پو بیش از هر مکان دیگر با شهر «بالتیمور» همراه بوده است. شهری که این نویسنده در آن در سن ۴۰ سالگی به صورت اسرارآمیزی درگذشت. با این همه به نظر می رسد که علاوه بر بالتیمور، بخش عظیمی از زندگی ادگار آلن پو در ریچموند، فیلادلفیا و حتی نیویورک گذشته است و بین آن هر از چند صباحی، پو مدت زمان کوتاهی را نیز در بوستون گذرانده است.
هاچینسون می گوید: «نوشتن عنوان یکی از اهالی بوستون بر روی جلد کتاب دلیل دیگری هم داشته است. این که احتمالا ادگار آلن پو می خواسته است خود را منصوب به شهر زادگاه مادر واقعی اش – الیزا پو – کند که در اصل از اهالی بوستون بود و نه فقط پنهان ماندن از نظر پدرخوانده اش که با کار نویسندگی او مخالف بود.»
کتاب «تمرلین» مجموعه ای شاعرانه است که بیش از ۴۰۰ خط از اشعار آن متعلق به شعر «تمرلین» است که یکی از درخشان ترین قطعه شعرهای این مجموعه به شمار می رود.
شعر«تمرلین» درباره یک امپراطور شرقی در بستر مرگ است که علیرغم همه پیروزی ها و دست یافته های زندگی پربارش از این که تنها عشق واقعی زندگی خود را از دست داده تاسف می خورد. این قطعه شعر هم چنین شامل بسیاری از جنبه های ادبی آثار ادگار آلن پو از جمله مرگ و فقدان عشق است.
مجموعه «تمرلین و اشعاردیگر»، یکی از ۳۰۰ کتابی است که به صورت یک کلکسیون توسط «ویلیام سلف» که یک رییس پیشین شبکه تلویزیونی فاکس قرن بیستم
و ساکن لس آنجلس است به فروش گذاشته شد. کتاب های دیگر این کلکسیون شامل آثاری از مارک تواین، جین آستین، چارلز دیکنز و دیگران هستند. اما تمرلین توانست تبدیل به مرکز ثقل و رقابت های این مجموعه حراجی برای خواستاران آن شود.