لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۳۱

معاون نظام پزشکی ایران: برخی فارغ‌التحصیلان پزشکی به سایر مشاغل کوچ کرده‌اند


معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی ایران می‌گوید که اکثریت جامعه پزشکی «درآمد نجومی» ندارد و حتی برخی فارغ التحصیلان این رشته به «سایر مشاغل» کوچ کرده‌اند.

علی سالاریان با تاکید بر اینکه در حال حاضر برخی «فارغ التحصیلان پزشکی» به دیگر حرفه‌ها روی آورده‌اند اظهار داشته است که برخی پزشکان «سوپرمارکت» دارند یا حتی اگر «کار خدماتی» داشته باشند، «از طبابت منفعت بیشتری دارند.»

معاون سازمان نظام پزشکی ایران با بیان اینکه سالانه «بیش از ۵ هزار پزشک» از دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران فارغ التحصیل می‌شوند، افروده است: در چند سال اخیر «افتتاح مطب» در سراسر کشور «به‌شدت کم» شده است.

علی سالاریان در ادامه با اظهار اینکه در «مطب‌داری خصوصی» نیز باید گفت که خرید یک دستگاه «ام‌آرآی» یک میلیون یورو هزینه دارد اما انجام یک ام‌آرآی «۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان» برای پزشک درآمد دارد، گفته است که فقط هزینه «استهلاک و نگهداری» چنین دستگاه‌هایی، بیش از این میزان مبلغ دریافتی است.

بر پایه آخرین آمار منتشره در دهم خردادماه از سوی «رصدخانه مهاجرت ایران» که زیر مجموعه پژوهشکده سیاسیت‌گذاری دانشگاه شریف تهران و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران فعالیت می‌کند،‌ ۴۵ درصد از «پزشکان و پرستاران» کشور تمایل دارند از ایران «مهاجرت» کنند.

علی سالاریان با اعلام اینکه در بیمارستان‌های دولتی «جراح عمومی» درآمدی «کمتر از ۱۰ میلیون تومان» در ماه دارد، تأکید کرده است دستمزد یک «جراح عمومی» از عمل آپاندیس، زیر «۱۰۰ هزار تومان» و درآمد پزشک از ویزیت هر بیمار در «بیمارستان‌های دولتی» نیز زیر «۱۰ هزار تومان» است.

علی جعفريان، استاد گروه جراحی عمومی دانشكده پزشكی دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو انجمن بین‌المللی پیوند کبد نیز چندی پیش با استفاده از هشتگ ‎«سونامی_مهاجرت» در توئیتی نوشته بود: «خالی ماندن بیش از ۶۵۰ ظرفیت تخصصی پزشکی حتی در رشته‌هایی مثل قلب و اورولوژی، بیش از گروه پزشکی باید برای مسئولان زنگ خطر را به صدا درآورد. این همان آزمونی است که برای قبولی در هر رشته‌ای سوال خرید و فروش می‌شد.»

در همین ارتباط، سیزدهم آبان‌ماه ۱۴۰۰ حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی از «کاهش تعداد نیروهای کادر تخصصی درمان» همزمان با «افزایش درخواست مهاجرت پزشکان به خارج از کشور» ابراز نگرانی کرده بود.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی ایران با عنوان این موضوع که بخش زیادی از درآمد پزشکان «مشمول مالیات» می‌شود، بیان داشته است: «خالص درآمدهای پزشکان» باید مبنای محاسبه مالیات باشد نه «آنچه وارد حساب» آنها می‌شود.

در این حال، مدیر دفتر بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی ایران دهم خردادماه در گفتگو با خبرگزاری «ایسنا»، اعلام کرده بود که بیشتر گزارش‌های مردم از «فرار مالیاتی»، به استفاده نکردن «پزشکان» از دستگاه‌های «کارتخوان» مربوط است.

وحید عزیزی ضمن اعلام وعده ارسال «پیامک اخطار» به این پزشکان، گفته بود: برخی از «مراکز درمانی و کلینیک‌ها» به‌جای کارتخوان، افراد را به «خرید دلار» برای «پرداخت هزینه خدمات درمانی» وادار کرده‌اند.

با این وجود، معاون سازمان نظام پزشکی ایران معتقد است که «میزان پرداختی» به پزشکان عمومی در «بیمارستان‌های دولتی»، از ماهیانه «۶ تا ۷ میلیون تومان» شروع می‌شود و تا حدود «۲۰ میلیون تومان» در روستاهای دورافتاده است.

مسعود پزشکیان، نماینده مجلس شورای اسلامی و وزیر اسبق بهداشت جمهوری اسلامی سوم فروردین‌ماه در ارتباط با شعار تبلیغاتی رهبر جمهوری اسلامی با عنوان «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» برای سال ۱۴۰۱، گفته بود: «درباره پیام رهبری، آقایان هر روز سخنرانی خواهند کرد اما این سخنرانی‌ها کار را به جایی نمی‌رساند. چون به شعار و سخنرانی نیست، به باور و اعتقاد است.»

XS
SM
MD
LG