لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۴۲

اغلب آمریکاییان از سیاست خارجی دولت ناراضی اند


تازه ترین نظرسنجی مرکز معتبر پژوهشی پیو حاکی از آن است که شهروندان آمریکا با منزوی شدن کشور در حوزه اقتصاد مخالفند.

شمار روزافزونی از شهروندان آمریکایی معتقدند که قدرت و وقار کشورشان در سطح جهانی رو به نزول است. بسیاری از آمریکاییان می گویند ترجیح می دهند دولتشان بر امور داخلی تمرکز کند و در اندیشه پرداختن به مسائل کشورهای دیگر جهان نباشد.

نتایج تازه ترین نظرسنجی مرکز معتبر پژوهشی پیو حاکی از آن است که به رغم آن که اغلب شهروندان جامعه آماری این پژوهش هوادار حضور آمریکا در کشورهای دیگر جهان نیستند، همان عده حضور اقتصادی آمریکا را در عرصه جهانی مغتنم و مهم می شمارند و با منزوی شدن آمریکا در حوزه اقتصاد مخالفند.

بر اساس نظرسنجی جدیدی که توسط مرکز پژوهش «پیو» انجام شده، برای نخستین بار در ۴۰ سال اخیر، اکثریت آمریکایی ها می گویند آمریکا نسبت به یک دهه پیش، نقش کم اهمیت تری در جهان ایفا می کند و از قدرت کمتری برخوردار است.

بر اساس همین نظرسنجی ۷۰ درصد امریکایی ها معتقدند آمریکا نسبت به گذشته از احترام کمتری برخوردار است. این میزان در زمان ریاست جمهوری جرج دبلیو بوش ۷۱ درصد بود.
۵۲ درصد آمریکایی ها – برای نخستین بار در ۵۰ سال اخیر – می گویند آمریکا باید به کار خود بپردازد و ۵۶ درصد سیاست خارجی رئیس جمهوری اوباما را تایید نمی کنند.

۵۳ درصد مردم امریکا احساس می کنند امریکا نقش کم اهمیت تر و کم قدرتمندتری به عنوان رهبر در جهان ایفا می کند. آخرین باری که این درصداز امریکاییان چنین نظری داشتند سال ۱۹۷۴ بود. ده سال پیش فقط ۲۰ درصد آمریکایی ها چنین احساسی داشتند.

این نظرسنجی طی هفته اول ماه نوامبر امسال (ماه گذشته) انجام شده و ۲۰۰۳ شهروند بزرگسال آمریکایی در آن شرکت کرده اند. نتیجه این تحقیق نشان می دهد که برای نخستین بار در چهل سال اخیر، بیش از نیمی (۵۳درصد) از جامعه آماری معتقدند که آمریکای امروز، اقتدار و نفوذ یک دهه پیش را ندارد.

۳۸ درصد از این جامعه آماری برآنند که قدرت کشورشان در سطح جهانی طی سه سال اخیر کمتر شده است. ۳۴ درصد نیز اعتقاد دارند که باراک اوباما طی دو سال اخیر در عرصه سیاست خارجی عملکرد خوبی نداشته و سبب اصلی این ضعف عملکرد وی را سیاست هایش در قبال ایران، چین، سوریه و افغانستان می شمارند.

نظرسنجی اخیر نشان می دهد که ۶۶ درصد جامعه آماری مورد مطالعه موسسه پیو خواهان تعامل اقتصادی کشورشان در سطح جهانی هستند. اما عدم دخالت سیاسی آمریکا در امور دیگر کشورها از مواردی است که به طور خاص در این نظرسنجی جلب توجه می کند، چرا که برای نخستین بار طی نیم قرن اخیر چنین نتیجه ای از نظرسنجی ملی در آمریکا حاصل شده است.

۴۷ درصد از جامعه آماری مورد بررسی معتقدند که دولت کشورشان بیش از اندازه به مسائل جهانی و امور دیگر کشورها توجه دارد و بهتر است که به جای این کار، تمرکز خود را به مشکلات داخلی، و از همه مهمتر اقتصاد، معطوف کند.

بیش از نیمی از شرکت کنندگان در این نظرسنجی (۶۲ درصد از آنها) معتقدند که فعالیت موسسات و کارخانجات غیرآمریکایی در آمریکا به سود اقتصاد ملی است.

هفتاد درصد از جامعه آماری این نظرسنجی برآنند که تهدید سایبری جدی و نگران کننده است و آن را در میان نگرانی های امنیت ملی قلمداد می کنند. این نگرانی ها از جاه طلبی های هسته ای ایران و تهدیدهای تروریستی القاعده نشأت می گیرد.

۷۵ درصد جامعه آماری موسسه پیو گروه های تروریستی بین المللی خصوصا القاعده را تهدیدی جدی می دانند، ۶۸ درصد از آنها برنامه هسته ای کره شمالی را مایه نگرانی تلقی می کنند، و ۲۸ درصد نیز چین را. این در حالی است که ۶۸ درصد این جامعه آماری نسبت به روسیه ابراز نگرانی می کنند.

گفتنی است که اعضای شورای روابط خارجی نظرات گوناگونی پیرامون فعالیتهای هسته ای ایران دارند. اما ۶۸ درصد از شهروندان عادی آمریکا می گویند تهدید اتمی ایران جدی است. از میان سیاستگران، ۷۳ درصد جمهوریخواهان و ۳۸ درصد دموکرات ها این موضوع را مایه نگرانی می دانند.
XS
SM
MD
LG