چهار کشور، از جمله آمریکا، از دولت افغانستان و گروه طالبان خواستند که خشونتها را کاهش دهند و مذاکرات مربوط به شریک شدن قدرت را آغاز کنند. به گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، در کنفرانس صلح افغانستان که به میزبانی مسکو برگزار شد، آمریکا، روسیه، چین، و پاکستان همچنین گفتند که از تشکیل دوباره یک «امارت اسلامی» تحت نظر طالبان، پشتیبانی نمیکنند.
این چهار کشور گفته اند که حق تمامی مردم افغانستان، از جمله زنان و اقلیت ها، تحت هرگونه توافق صلحی باید حفاظت شود.
روسیه روز پنجشنبه ۲۸ اسفند میزبان نشست صلح افغانستان بود. هدف شرکت کنندگان، تلاش برای پایان دادن به حدود دو دهه جنگ و خونریزی در این کشور، پیش از ضرب الاجل خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، در این نشست نمایندگان دولت افغانستان و طالبان به همراه ناظران بین المللی، شرکت داشتند تا به پیشبرد مذاکرات صلح افغانستان که متوقف شده است، کمک کنند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس میگوید نمایندگان آمریکا، ایران، چین، هند، و پاکستان نیز در این نشست یک روزه حضور داشتند. با این حال برخی منابع ایرانی، حضور نمایندهای از تهران را تکذیب کردند.
قرار است پیش از ضرب الاجل خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان در تاریخ ۱۱ اردیبهشت (اول ماه مه) سه کنفرانس بین المللی برای صلح افغانستان برگزار شود که نشست پنجشنبه اولین آنها بود. دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، با گروه طالبان بر سر تاریخ ضرب الاجل اردیبهشت ماه به توافق رسیده بود.
از آمریکا، زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه ایالات متحده در امور افغانستان، در نشست مسکو حضور داشت. عبدالله عبدالله، از شورای آشتی ملی افغانستان، و ملا برادر، از بنیانگذاران گروه طالبان، نیز در این نشست شرکت کرد.
تلاش مسکو برای برگزاری این نشست پس از عدم پیشروی مذاکرات در قطر صورت میگیرد.
واشنگتن و کابل خواهان آن هستند که ابتدا آتش بس برقرار شود. در حالی که طالبان می گوید در مورد آتش بس به عنوان بخشی از مذاکرات صلح با دولت افغانستان گفتگو می کند.
روز پنجشنبه، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، از دولت افغانستان و طالبان خواست موضعی سازنده بگیرند و مصالحه کنند.
او افزود شرکت کنندگان بین المللی در این نشست باید به ایجاد فضای لازم برای رسیدن به توافق، کمک کنند.