لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۳۳

پرونده مناقشه در قره باغ کوهستانی در شورای امنیت سازمان ملل


تصویری گرفته شده از یک ویدیوی وزارت دفاع ارمنستان در روز دوشنبه ۲۸ سپتامبر ۲۰۲۰ که ظاهرا جنگ بین نیروهای ارمنستان و آذربایجان را نشان می دهد.
تصویری گرفته شده از یک ویدیوی وزارت دفاع ارمنستان در روز دوشنبه ۲۸ سپتامبر ۲۰۲۰ که ظاهرا جنگ بین نیروهای ارمنستان و آذربایجان را نشان می دهد.

بخش انگلیسی صدای آمریکا ـ شورای امنیت سازمان ملل متحد جنگ روزافزون در منطقه قره باغ کوهستانی، یا «ناگورنو قره باغ»، را مورد بحث و بررسی قرار می‌دهد.

این نشست غیرعلنی به درخواست پنج کشور اروپایی - بریتانیا، بلژیک، استونی، فرانسه، و آلمان - در حالی که نبرد بین نیروهای ارمنستان و آذربایجان در این منطقه شدت گرفته است، برگزار می‌شود.

یک سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در گفت‌و‌گو با الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان، و نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، طرفین را به «توقف فوری جنگ، کاهش تنش، و بازگشت به مذاکراتی جدی بدون پیش‌شرط و تاخیر» دعوت کرد.

مقام‌ها در قره باغ کوهستانی می‌گویند از روز یکشنبه، زمان حمله هوایی و توپخانه آذربایجان، ۵۸ سرباز کشته شده‌اند.

ایالات متحده خواستار پایان دادن به تخاصم‌ها شده و «تشدید خشونت‌ها را به قوی‌ترین شکل ممکن محکوم» کرده است. مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، از دو طرف خواست با همکاری با «گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری در اروپا» در اسرع وقت به مذاکرات جدی بازگردند. ایالات متحده، فرانسه، و روسیه ریاست این گروه را برعهده دارند. این گروه مامور یافتن راه حلی صلح‌آمیز برای این مناقشه است.

گزارش‌ها از منطقه همچنین از کشته شدن دو غیرنظامی حکایت دارد. گزارشی درباره تلفات نیروهای نظامی آذربایجان در دست نیست.

هر دو طرف یکدیگر را به استفاده از توپخانه سنگین متهم می‌کنند. وزارت دفاع آذربایجان می‌گوید نیروهای ارمنستان روستای «تارتار» را گلوله‌‌باران کرده‌اند.

این نبرد نگرانی‌هایی را درباره احتمال کشیده شدن پای روسیه و ترکیه، دو قدرت منطقه‌ای، به خشونت‌ها به همراه داشته است. مسکو با ارمنستان اتحاد دفاعی دارد و آنکارا از آذربایجان حمایت می‌کند.

جدایی‌طلبان ارمنی در دهه ۹۰ میلادی طی جنگی خونین که حدود ۳۰ هزار کشته برجای گذاشت، قره باغ کوهستانی را تصرف کردند.

گفتگوها برای حل این مناقشه از زمان توافق آتش بس سال ۱۹۹۴ میان ارمنستان، آذربایجان، و قره باغ کوهستانی متوقف شده است.

تلاش های گروه مینسک برای میانجیگری هم در سال ۲۰۱۰ ناکام ماند.

XS
SM
MD
LG