بیش از ۱۰۰ نفر از رهبران و مقامات عالیرتبه جهان در یک نشست ویژه دو روزه که از پنجشنبه به صورت مجازی در مجمع عمومی سازمان ملل برگزار میشود، برای بررسی واکنش جهانی به همهگیری ویروس کووید-۱۹ و اتخاذ یک استراتژی برای بهبود شرایط فعلی، گرد هم میآیند.
به نوشته بخش انگلیسی صدای آمریکا در روز جمعه ۱۳ آذر، برندان وارما، سخنگوی ولکان بوزکر، رئیس دوره ای مجمع عمومی، گفت که این نشست ویژه با هدف تهیه یک استراتژی چندبعدی میان کشورها و عوامل سازمان ملل، و همچنین بخش خصوصی و سازندگان واکسن تشکیل میشود.
خبرگزاری آسوشیتدپرس میگوید که دومین و آخرین روز این نشست که جمعه برگزار میشود شامل سه هیات مجازی خواهد بود: هیات مربوط به واکنش سازمان ملل به همه گیری ویروس، هیات بررسی پیشرفت فعلی برای تولید یک واکسن، و هیات مربوط به بهبودی اقتصاد در پی شیوع جهانی ویروس.
برنامه توسعه سازمان ملل متحد نیز با انتشار تحقیقی پیشبینی کرده است که شیوع جهانی ویروس کووید-۱۹ ممکن است ۲۰۷ میلیون انسان دیگر را دچار شرایط «فقر مطلق» کند و تعداد کل افرادی را که با چنین فقری دست به گریبان هستند، تا سال ۲۰۳۰ میلادی به یک میلیارد نفر افزایش دهد.
در گزارش جداگانه دیگری نیز که «کنفرانس سازمان ملل در خصوص تجارت و توسعه» در روز پنجشنبه منتشر کرد آمده است نزدیک به ۵۰ کشور که در مقایسه با کشورهای دیگر در پایین ترین شرایط توسعه قرار دارند، شاهد بدترین عملکرد اقتصادی سه دهه گذشته خود می شوند و تنها در سال جاری، تا حدود ۳۲ میلیون نفر وارد شرایط فقر مطلق خواهند شد.
نشست روز پنجشنبه در شرایطی برگزار میشود که جهان بر اثر شیوع ویروس کووید-۱۹ شاهد مرگ حدود ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بوده است.