بعد از عربستان سعودی، خبرگزاری رسمی دولتی بحرین (BNA) میگوید این کشور نیز با درخواست برای پرواز اسرائیل – امارات از حریم هوایی بحرین موافقت کرده است.
خبرگزاری فرانسه روز جمعه گزارش داد که این اقدام تنها چند روز بعد از تصمیم تاریخی عربستان سعودی است که اجازه پرواز بین اسرائیل به امارات از حریم این کشور را داد.
روز پنجشنبه ۱۳ شهریور همچنین رسانههای اسرائیلی پیشبینی کردند که بحرین یکی دیگر از کشورهایی باشد که بعد از امارات متحده عربی، برای عادیسازی روابط با اسرائیل اقدام کند.
پیشتر، مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده در تشریح دستاوردهای اخیر دولت پرزیدنت ترامپ درخاورمیانه، با اشاره به توافق تاریخی بین امارات متحده عربی و اسرائیل، به سفر خود به این منطقه اشاره کرد و گفت در دیدار با همتایانش و رهبران آن کشورها، لزوم اتحاد و ایستادگی علیه تهدیدات جمهوری اسلامی را مصرانه گوشزد کرده است.
همچنین روز سهشنبه، مشاور امنیت ملی کاخ سفید از دیگر کشورها خواست راهی که امارات برای پیشبرد صلح خاورمیانه آغاز کرد را دنبال کنند.
در یک تحول تاریخی دیگر در منطقه خاورمیانه و به دنبال عادیسازی روابط میان اسرائیل و امارات متحده عربی که با ابتکار و میانجیگری دولت پرزیدنت ترامپ به دست آمد، عربستان سعودی درخواست امارات مبنی بر استفاده همه پروازهای ورودی و خروجی آن کشور از حریم هوایی سعودی را پذیرفت و به این ترتیب، عملا به پروازهای اسرائیلی نیز اجازه داد که از آسمان آن کشور عبور کنند.
به نوشته خبرگزارى بلومبرگ، با شکسته شدن این تابوی ۷۲ ساله اسرائیلیها میتوانند با هزینهای کمتر و پروازی سریعتر از امارات به کشورهای آسیایی همچون تایلند سفر کنند. هواپیمایی «اتحاد» ابوظبی نیز روز سه شنبه اعلام کرد که پروازهای عادی تجاری میان امارات و اسرائیل را آغاز کرده است.
به گزارش بلومبرگ، این اقدام پس از آن صورت گرفت که برای نخستین بار و در پی عادیسازی روابط میان امارات متحده عربی و اسرائیل، یک هواپیمای اسرائیلی به طور مستقیم و از آسمان عربستان سعودی راهی شهر ابوظبی در امارات شد.
این پرواز حامل هیئت آمریکایى، جرد کوشنر مشاور ارشد رئیس جمهوری آمریکا، رابرت اوبراین مشاور امنیت ملی كاخ سفيد، آویبر کوویتز دستیار رئیسجمهوری آمریکا، برایان هوک نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، وهمچنین هیئتی از اسرائیل به سرپرستی مئیر بنشبت، مشاور امنیت داخلی آن کشور بود.
بسیاری از تحلیلگران سیاسی گشوده شدن آسمان سعودی را، که به دلیل نداشتن روابط دیپلماتیک به روی اسرائیل بسته بود، نشاندهنده تمایل روزافزون کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای برقراری روابط دوستانه با اسرائیل قلمداد کردهاند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، هنگام اعلام خبر آغاز روابط دیپلماتیک میان اسرائیل و امارات متحده عربی، آن را «لحظهای به واقع تاریخی» خواند و گفت: «اکنون که یخ [رابطه] شکسته شده است من انتظار دارم که کشورهای عرب و مسلمان بیشتری راه امارات متحده عربی را دنبال کنند.»
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در واکنش به باز شدن آسمان عربستان سعودی گفت: «اینها از مزایای صلح واقعی است.» آقای نتانیاهو از جرد کوشنر، مشاور ارشد پرزیدنت ترامپ، و محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی، برای تلاشهایی که در این زمینه کردند سپاسگزاری کرد.