بخش انگلیسی صدای آمریکا ـ تحقیقات درباره انفجار مرگبار در بندر بیروت بر چگونگی انبار شدن ۲۷۵۰ تن نیترات آمونیوم، یک ماده شیمیایی با قابلیت بالای انفجاری که در تولید کود استفاده می شود، تمرکز دارد.
انفجارهای مرگبار ناشی از نیترات آمونیوم سابقه دارد:
۱۲ اوت ۲۰۱۵:
یک انبار عظیم در شهر بندری تیانجین در چین در اثر انفجاری مهیب به لرزه درآمد. در این انفجار ۱۷۳ نفر کشته و حدود ۸۰۰ نفر مجروح شدند. در تحقیقات روشن شد که در این انبار نیترات آمونیوم، که به صورت غیرقانونی نگهداری میشد، آتش گرفته و منفجر شد.
۱۷ آوریل ۲۰۱۳:
یک آتش سوزی عمدی در یک شرکت کود سازی در تگزاس منجر به انفجار نیترات آمونیوم نگهداری شده در بشکه های چوبی شد که در نتیجه ۱۵ نفر کشته و دست کم ۲۳۶ نفر زخمی شدند.
۲۲ آوریل ۲۰۰۴:
انفجاری در شهر ریونگچون در کره شمالی در نزدیکی مرز چین منجر به مرگ ۱۶۱ نفر و زخمی شدن ۱۳۰۰ نفر شد. پیونگ یانگ علت انفجار را بی دقتی هنگام تغییر خط واگن های حامل نیترات آمونیوم عنوان کرد.
۱۲ اکتبر ۲۰۰۲:
در نتیجه یک رشته بمبگذاری در کلوب های شبانه در جزیره بالی در اندونزی ۲۰۲ نفر کشته شدند که عمدتا گردشگران غربی بودند. محتوای اصلی بمب ها نیترات آمونیوم بود.
۲۱ سپتامبر ۲۰۰۱:
انفجار یک کارخانه تولید مواد شیمیایی در تولوز در فرانسه باعث مرگ ۳۱ نفر و مجروح شدن ۲ هزار نفر شد. در تحقیقات علت انفجار تماس نیترات آمونیوم با دیگر مواد شیمیایی اعلام شد.
۱۹ آوریل ۱۹۹۵:
انفجار عمدی کامیون اجاره ای حامل ۲۲۰۰ کیلوگرم کود و سوخت در مقابل ساختمان فدرال در «اوکلاهما سیتی» باعث مرگ ۱۶۸ نفر و وارد آمدن جراحات به بیش از ۵۰۰ نفر شد. محتوای اصلی این بمب نیترات آمونیوم بود.