به گزارش رویترز، یک منبع امنیتی لبنان روز پنجشنبه ۱۶ مردادماه گزارش داد که شمار کشته شدگان این انفجار به ۱۴۵نفر رسیده و مقامات اعلام کردهاند که احتمالاً این رقم افزایش خواهد یافت. همچنین تا کنون بیش از پنج هزارنفر نیز در انفجار زخمی شدهاند.
این انفجار روز سهشنبه ۱۴ مردادماه در بندر بیروت رخ داد. انفجاری که به نظر می رسد براثر آتش سوزی در یک انبار نیترات آمونیوم در بندر بیروت اتفاق افتاده و تخریب گستردهای را بر جای گذاشته است. مسئولان این بندر را در بازداشت خانگی قرار دهد.
آسوشیتدپرس در گزارش نوشت که این انفجار ممکن است با توجه به مراجعه هزاران نفر به بیمارستانها، شیوع ویروس کرونا را در این کشور سرعت ببخشد. صدها هزار نفر نیز پس از آسیب دیدن خانههایشان مجبور شدهاند به خانههای دوستان و اقوام خود بروند که این موضوع هم در شیوع کرونا می تواند تاثیر گذار باشد.
لبنان پیش از این با بحران شدید اقتصادی درگیری بود و حالا در بازسازی مناطق ویران شده، با یک چالش هولناک روبروست و هنوز مشخص نیست که جامعه جهانی تا جه انداز می تواند حامی دولتی باشد که مشهور به ناکارآمدی و فساد است.
میشل عون، رئیس جمهوری لبنان روز چهارشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی گفته بود که خسارت ناشی از این انفجار بین ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار تخمین زده می شود و نزدیک به ۳۰۰هزارنفر نیز بی خانمان شدهاند.
بنابر گزارش آسوشیتدپرس، تحقیقات درباره انفجار اخیر بر انبار شدن ۲۷۵۰ تن نیترات آمونیوم که یک ماده شیمیایی بسیار آتشزا است که برای کود شیمیایی استفاده شود، چرا به مدت ۶سال در این بندر نگهداری شده و هیچ اقدامی در این باره انجام نشده بود.
آسوشیتدپرس در بخشی از این گزارش با اشاره به این که این محموله می تواند در ارتباط با محموله یک کشتی به نام «روسوس» باشد، در ادامه نوشت که طبق گفته وکلای درگیر در این پرونده ، محموله این کشتی از گرجستان به مقصد موزامبیک بارگیری شده که در سال ۲۰۱۳ و در هنگام ورود به بندر در بیروت کشف و ضبط شده است.
انفجار اخیر تا کنون قدرتمندترین انفجاردر شهری بوده که دهها سال از جنگ و درگیری جان سالم به در برده است. این در حالی است که بنابر گزارشها این انفجار یک سیلوی بزرگ گندم را نیز از بین برده که براساس تخمینها حدود ۸۵ درصد از غلات کشور لبنان در این سیلو ذخیره می شده است.
بنابر این گزارش، تا کنون دو هواپیما امدادرسانی از فرانسه به بیروت اعزام شده و کشورهای دیگر، از جمله یونان ، قطر ، کویت، ترکیه و اتحادیه اروپا ، تیم های پزشکی ، کمک های بشردوستانه و تیم های جستجو و نجات را اعزام کرده اند.
همچنین مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا پیشتر و در بیانیهای که غروب سه شنبه به وقت واشنگتن منتشر کرد، گفت که ایالات متحده پیشنهاد کمک به مردم لبنان را داده است.
آقای پمپئو در این بیانیه گفت: «من با همه کسانی که تحت تاثیر این انفجار بزرگ در بخشی از بیروت قرار گرفته اند، ابراز همدردی میکنم. ما وضعیت را زیر نظر داریم و آماده کمک به مردم لبنان برای خروج از این فاجعه وحشتناک هستیم.»
وزارت خارجه اسرائیل نیز در بیانیهای اعلام کرد: «با دستور گبی اشکنازی وزیر خارجه و بنی گانتس وزیر دفاع اسرائیل، این کشور از طریق کانالهای جهانی و امنیتی پیشنهاد کمک انساندوستانه به دولت لبنان داده است.»