لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۳۹

فدراسیون جهانی فوتبال هم از صدور حکم اعدام برای نوید افکاری انتقاد کرد


نوید افکاری
نوید افکاری

اعتراض ورزشکاران، نهادهای ورزشی، و سازمان‌های حقوق بشری به صدور حکم اعدام برای نوید افکاری کشتی‌گیر جوان ایرانی همچنان ادامه دارد. پنجشنبه ۲۰ شهریور بخش رسانه‌ای فدراسیون جهانی فوتبال «فیفا» نیز با انتشار پیامی، از صدور این حکم انتقاد کرد.

فدراسیون جهانی فوتبال با اشاره به اینکه در روزهای گذشته، خبرهای مرتبط با نوید افکاری قهرمان ایرانی کشتی را به دقت دنبال کرده است، یادآور می‌شود که فیفا نیز مانند کمیته بین‌المللی المپیک، و بسیاری دیگر نگران است، و این امید را دارد که نوید افکاری، این ورزشکار ایرانی اعدام نشود.

این پیام بازتاب زیادی در شبکه‌های اجتماعی داشت و توسط تعداد زیادی از کاربرانی اینترنتی به اشتراک گذاشته شد.

پیش از این توماس باخ، رئیس کمیته بین المللی المپیک اعلام کرده بود که از حکم اعدام کشتی‌گیر ۲۷ ساله ایرانی «به شدت نگران» است.

او ضمن تأکید بر اینکه به حاکمیت و نظام قضایی کشورها احترام می‌گذارد، از تماس با کمیته المپیک ایران، و فدراسیون کشتی این کشور برای یافتن راهکاری برای پرونده نوید افکاری خبر داده بود.

سه شنبه گذشته نیز یک اتحادیه بین‌المللی ورزشکاران، خواستار اخراج ایران از تمامی میادین ورزشی در صورت اعدام نوید افکاری شد.

«انجمن بازیکنان جهان» که بیش از ۸۵ هزار عضو در کشورهای مختلف دارد، ضمن انتقاد شدید از صدور این حکم ناعادلانه علیه نوید افکاری، اعدام یک ورزشکار را، انکار ارزش‌های انسانی توصیف که زیربنای ورزش است.

برندن شواب مدیر این انجمن، با اشاره به اینکه به ناحق چنین اتهاماتی علیه یک ورزشکار محبوب و مشهور مطرح شده است، تأکید می‌کند که هدف مقامات ایران، ارعاب تمامی افرادی است که می‌خواهند با استفاده از حقوق انسانی خود در یک اعتراض مسالمت‌آمیز شرکت کنند.

نوید افکاری که در پی اعتراضات مرداد ۹۷ بازداشت شد، به ۲ بار اعدام، شش سال و نیم حبس، و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.

از راست:‌ وحید افکاری، نوید افکاری، و حبیب افکاری
از راست:‌ وحید افکاری، نوید افکاری، و حبیب افکاری

وحید و حبیب، برادران این کشتی‌گیر نیز به اتهامات مشابهی به ۵۴ و ۲۷ سال زندان با شلاق محکوم شده‌اند.

این در حالی است که برادران افکاری ضمن رد اتهامات وارده، به ویژه قتل یک مأمور امنیتی، می‌گویند که آنها تحت فشار و شکنجه شدید مجبور به اعترافات غیرواقعی شده‌اند. در روزهای اخیر بسیاری از چهره‌های ورزشی جهان به صدور حکم اعدام برای نوید افکاری اعتراض کردند.

نامه‌های اعتراضی مختلفی نیز توسط تعدادی از سازمان‌های ورزشی، و گروه‌های حقوق بشری راه‌اندازی شده است که تاکنون هزاران نفر در سراسر جهان آنها را امضا کرده اند.

این نامه‌ها به کمیته بین‌المللی المپیک، فدراسیون جهانی کشتی، و چند نهاد ورزشی و حقوق بشری دیگر فرستاده شده است.

پرزیدنت دونالد ترامپ هفته گذشته با انتشار پیامی از رهبران ایران خواست تا این ستاره بزرگ و مردمی کشتی را به خاطر شرکت در تظاهرات خیابانی ضدحکومتی، و در اعتراض به «بدترشدن وضعیت اقتصادی و تورم» اعدام نکند.

مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، نیز پیشتر از صدور حکم اعدام برای نوید افکاری، و زندان برای برادران او‌ به شدت انتقاد کرده بود.

نهادهای حقوق بشری می‌‌گویند جمهوری اسلامی به طور عادلانه به اتهامات رسیدگی نمی‌کند و بعضا افرادی بی‌گناه محاکمه و حتی اعدام شده‌‌اند. برای نمونه جمهوری اسلامی در دهه شصت هزاران نفر را که محکومیت زندان داشتند، اعدام کرد.

آمریکا می‌گوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم ایران، صرف حمایت از گروه های تروریستی و بر هم زدن ثبات در خاورمیانه می‌کند. ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت دارایی‌های خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است.

XS
SM
MD
LG