وزارت خارجه ایالات متحده روز سهشنبه ۱۰ تیر با انتشار گزارهبرگی نوشت که جدیدترین گزارش آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تاییدی است بر آن چه که آمریکا مدتها است درباره رفتار بیثباتکننده ایران در منطقه خاورمیانه میگوید.
در این گزارهبرگ آمده است:
- جدیدترین گزارش مربوط به اجرای قطعنامه ۲۲۳۱، که توسط دبیرکل سازمان ملل بر اساس یک ارزیابی بیطرفانه از مدارک موجود منتشر شد، آن چه که آمریکا مدتها است میگوید را تایید کرد: ایران همچنان به استفاده از سلاحهای متعارف خود برای بیثبات کردن خاورمیانه و دامن زدن به خشونت فرقهای و تروریسم در سراسر منطقه استفاده میکند.
- این گزارش معین کرده است که سلاحهای استفاده شده در حمله به عربستان سعودی در سپتامبر ۲۰۱۹ منشا ایرانی داشتند.
- این گزارش قطعنامه ۲۲۳۱ همچنین نتیجه گیری کرده است که تسلیحات و مواد مرتبط ضبط شده در سواحل یمن در نوامبر ۲۰۱۹ و فوریه ۲۰۲۰ نیز منشا ایرانی داشتند.
- این گزارش همچنین به جزئیات نگرانکننده فعالیت موشکی بالستیک ایران، که در تضاد با درخواستهای مکرر شورای امنیت است، میپردازد و به همان اندازه به فعالیت هستهای نگرانکننده ایران، که عمل به تعهدات کلیدی خود تحت برجام را متوقف کرده است، اشاره میکند.
- ایران با ارائه سلاح به گروههایی در خارج از مرزهایش، شامل گروههای نیابتی و سازمانهای تروریستی در سراسر خاورمیانه از جمله سوریه، لبنان، عراق، یمن، و بحرین، که در تناقض با تحریمهای تسلیحاتی است، به سرپیچی از شورای امنیت ادامه میدهد.
- بر مبنای یافتههای این گزارش و نقضهای مکرر تحریم تسلیحاتی توسط ایران، شورای امنیت باید برای اعمال فشار بیشتر، و نه کمتر، بر ایران اقدام کند. رفتار ایران در هیچ مقطعی در دهه گذشته نشان نداده است که لغو تحریمهای تسلیحاتی کاری مناسب است.
- پیشنویس قطعنامهای که توسط ایالات متحده بین اعضا پخش شد در تطابق با رویه سازمان ملل متحد است. سازمان ملل متحد برای سیزده سال است که محدودیتهای تسلیحاتی علیه ایران را حفظ کرده است. قطعنامهای که ما توزیع کردیم این محدودیتها را برای مدتی نامحدود، و تا زمانی که رفتار تهران تغییر کند، تمدید میکند.
وزارت خارجه ایالات متحده در پایان این گزارهبرگ تاکید کرده است که برای تحریمهای تسلیحاتی ایران نباید تاریخ انقضا تعیین میشد و تا وقتی که ایران تغییر قابل تاییدی در رفتار خودش نشان ندهد، این محدودیتها نباید برچیده شوند.