مهدی عربشاهی، تحلیلگر سیاسی و فعال دانشجویی سابق، در واکنش به ابراز نگرانی رئیس جمهوری ایران از عدم حضور گسترده مردم در انتخابات آینده، مشارکت سرد مردم در انتخابات را به مثابه ضربهای به نظام جمهوری اسلامی دانست.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، روز چهارشنبه ۱۱ فروردین ماه ضمن ابراز نگرانی از عدم مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ریاست جمهوری آینده، گفت: «اگر روزی انتخابات از نظر مردم بیافتد... این به معنای پایان تمام انقلابها در کشور است.»
مهدی عربشاهی، تحلیلگر سیاسی و فعال دانشجویی سابق، در واکنش به صحبتهای رئیس جمهوری ایران به صدای آمریکا گفت که عدم مشارکت مردم و سرد بودن انتخابات قطعا برای نظام جمهوری اسلامی یک ضربه خواهد بود، حتی اگر آن را پنهان کنند.
وی در ادامه با اشاره به احتمال حقیقی نبودن آمار رای دهندگان در انتخابات آینده افزود، جمهوری اسلامی با اعلام آمار بالای شرکت کنندگان در انتخابات پیشروی قصد دارد خود را نماینده افکار عمومی در دنیا نشان دهد تا بتوانند مذاکره کنند، خواستههایشان را پیگیری کنند و چه در داخل و چه در بیرون از ایران مشروعیت داشته باشند.
مهدی عربشاهی ناکامی تلاشهای اصلاحطلبانه و حوادث چهار سال گذشته از جمله اعتراضات دی ماه ۹۶، آبان ماه ۹۸ و سرنگونی هواپیمای اوکراینی توسط سپاه پاسداران را دو دلیل عدم شرکت در انتخابات و تحریم انتخابات توسط مردم عنوان کرد و به صدای آمریکا گفت، حاکمیت در عین حال که میخواهد آمار مشارکت و رای مردم بالا برود، در نظر دارد «گزینههایی مطلوب و یا کسانی، وارد صحنه بشوند که اگر رای آوردند سیاستهای اصولی حاکمیت را نقض نکنند و برای همین دامنه رقابت را نمیخواهند خیلی باز کنند.»
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در حالی قرار است روز ۲۸ خرداد امسال برگزار شود که کارزار «نه به جمهوری اسلامی» در داخل و خارج از ایران به راه افتاده است.
برخی از چهرههای مشهور در عرصه هنر همچون گوگوش، خواننده و هنرمند پرآوازه ایرانی، نیز با انتشار تصاویر و ویدئوهایی در شبکههای اجتماعی به این کارزار پیوستند.
این کارزار در ابتدا با انتشار بیانیهای توسط صدها کنشگر و هنرمند ایرانی از جمله شاهزاده رضا پهلوی، شاهین نجفی هنرمند و پژوهشگر فلسفه هنر، و شهلا انتصاری فعال سیاسی، در اولین روزهای سال ۱۴۰۰ خورشیدی آغاز شد. امضاءکنندگان این بیانیه خواستار رساترشدن کارزاری با عنوان «نه به جمهوری اسلامی» شدند و اعلام کردند که گسترش این کارزار در پیوند با دیگر حرکتهای سیاسی و مدنی، نویدبخش همسویی و همگرایی بیشتر مبارزات آزادیخواهانه و عدالتجویانه مردم ایران برای رهایی از «حکومتی ضدبشری» است.
جمهوری اسلامی ایران در دو سال اخیر با مجموعهای از اعتراضات گسترده روبرو شده است. اما به گفته رویترز و سایر نهادهای حقوق بشری، این اعتراضات با خشونت سرکوب شد.
ایالات متحده آمریکا بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان و فعالان مدنی، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران، توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرده است.