خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی که روز چهارشنبه ۱۹ شهریور منتشر شده است می گوید که یک بنیاد زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی برای توسعه بخشی از دومین میدان بزرگ نفت ایران یک قرار داد امضا کرده است.
به گفته جواد اوجی، مدیرعامل شرکت «انرژی گستر سینا»، این شرکت کار حفاری و تعمیر ۱۸ چاه به همراه ساخت خطوط لوله فاز ۱ و ۴ میدان نفتی مارون در استان خوزستان را برعهده گرفته است. این میدان بیش از ۵۰ سال است که نفت تولید می کند و در سال ۲۰۱۵ سازمان بین المللی انرژی عنوان کرد که نیاز مبرم به توسعه و احیاء دارد.
شرکت انرژی گستر سینا در سال ۲۰۰۷ تاسیس شد و تحت مالکیت بنیاد مستضعفان قرار دارد. این بنیادِ زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی نیز خبر امضای توافق را در سایت خود منتشر کرده است.
پیش از این صدای آمریکا گزارش داده بود که بنیاد مستضعفان با در اختیار داشتن صدها شرکت و بنیاد و حتی بانک در پروژههای عظیم مالی صنعتی وعمرانی حضور فعال دارد و در کنار «ستاد اجرایی فرمان امام» و «آستان قدس رضوی» به عنوان بازوهای مالی و تبلیغاتی آیتالله خامنهای فعالیت کرده و به نوعی خزانهدار او نیز محسوب میشوند.
به تازگی سید پرویز فتاح، رئيس بنیاد مستضعفان و از نزدیکان و معتمدان علی خامنهای، از ۳۶ هزار میلیارد تومان درآمد و ۷ هزار میلیارد تومان سود این بنیاد خبر داده بود.
در تیر ماه ۱۳۹۸ دولت ایالات متحده داراییهای علی خامنهای و دفترش را مورد تحریم قرار داد. این در حالی است که حامیان خامنهای همواره میکوشند از او تصویری سادهزیست و بیتوجه به مناسبات مالی ارائه دهند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده روز ۱۳ شهریور در یک بیانیه گفت: «صنعت نفت ایران یک منبع عمده درآمد برای رژیم ایران است و هزینه فعالیتهای شریرانه آن در سراسر خاورمیانه را تامین میکند. اقدامات امروز ما بار دیگر بر تعهد ایالات متحده در جلوگیری از دسترسی رژیم ایران به منابع مالی مورد نیاز آن رژیم جهت تامین مالی تروریسم و سایر فعالیتهای بیثباتکننده آن، تاکید میکند.»
از سوی دیگر پرزیدنت ترامپ روز ۱۸ شهریور در یک سخنرانی هشدار داد که اقتصاد ایران در حال فروپاشی است.
از صفحه ویژه قانون شفافیت دارایی کادر رهبری ایران دیدن کنید.