همسر رضوانه احمد خانبیگی، فعال مدنی زندانی در ایران میگوید، همسرش به دلیل بیماری صرع چندین بار پس از انتقال به زندان اوین دچار حملات عصبی و تشنج شده اما با مرخصی او موافقت نمیکنند.
بهفر لالهزاری همسر رضوانه احمد خانبیگی، فعال مدنی زندانی که به ۶ سال زندان محکوم شده است در گفتگو با صدای آمریکا گفت، این زندانی سیاسی که در دومین روز اعترضات مردمی آبان ماه ۹۸ بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شده با مشکلات جسمانی متعددی روبرو بوده و به دلیل مبتلا به بیماری صرع چندین بار در زندان حمله عصبی و تشنج به او دسته داده است.
به گفته آقای لالهزاری، این فعال مدنی در طول بازداشت بارها برای درمان از مسئولین زندان و مقامات قضایی درخواست مرخصی استعلاجی داشته اما با مرخصی او تا به این لحظه موافقت نشده است.
این مخالفتها در حالی صورت گرفته است که به گفته بهفر لالهزاری، مسئولین زندان اعلام کردهاند که با مرخصی خانم احمدخانبیگی موافقت شده، اما زمانی که آقای لالهزاری و وکیل مدافع این زندانی سیاسی برای انجام کارهای اداری و تودیع وثیقه به دادیاری ناظر بر زندان مراجعه کردهاند با مخالفت مقامات مسئول مواجه شدهاند.
رضوانه احمد خانبیگی، فعال مدنی زندانی در زندان اوین که اواخر اردیبهشت ماه حکم ۶ سال زندان او به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی» و «فعالیت تبلیغی علیه جمهوری اسلامی ایران»، با رد اعتراض و تجدیدنظرخواهی این فعال مدنی از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی زرگر عیناً تایید شده است، از بیماریهای متعددی از جمله صرع و تشنج رنج میبرد و تا به امروز در زندان به سر میبرد.
آقای لالهزاری با اشاره به بخشنامه اسفند ماه قوه قضائیه که با شیوع و گسترش ویروس کرونا در زندانهای ایران صادر شده است به صدای آمریکا گفت، رضوانه احمدخانبیگی همچون اغلب زندانیان سیاسی محروم از مرخصی بوده و با آنکه وضعیت جسمانی مناسب ندارد بخشنامه رئیس قوه قضائیه نیز شامل حال او نشده است و اعلام میکنند که «نیازی به مرخصی استعلاجی و درمانی ندارد.»
آزادی برخی از زندانیان از روز چهارشنبه ۷ اسفند ماه ۹۸ با صدور بخشنامه تازه رئیس قوه قضائیه آغاز شده است، که بر اساس آن با رعایت برخی شرایط دستور مرخصی محدود برای گروهی از زندانیان محکوم به حبس صادر شده است. در یکی از مفاد آن بخشنامه آمده است که آن دسته از زندانیان سیاسی که با اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به تحمل بیش از ۵ سال زندان محکوم شدهاند «از اعزام به مرخصی مستثنی هستند.» این در حالی است که اغلب زندانیان سیاسی با اتهام عنوان شده دارای محکومیتهای بالای ۵سال هستند.
ایالات متحده بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان و فعالان مدنی، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط رژیم حاکم بر آن کشور را محکوم کرده است.