گزارشها حاکی است که در سومین روز از اعتصاب غذای دوباره بهنام محجوبی، درویش گنابادی زندانی در ایران، وضعیت سلامت او نگرانکننده است.
علیرضا روشن، روزنامهنگار و از دوستان آقای محجوبی، درباره آخرین وضعیت این درویش گنابادی زندانی در ایران به صدای آمریکا گفت که او پس از ۶ روز بستری بودن در تیمارستان امین آباد، به زندان اوین بازگردانده شده است؛ اما وضعیت سلامتی او وخیمتر شده و دچار حملات عصبی شدیدتری شده است.
آقای روشن با بیان این که این درویش گنابادی زندانی در ایران گاه دچار فراموشی موقت میشود، به طوری که برخی اوقات یک حرف را چندین بار تکرار میکند، افزود که آقای محجوبی دچار فلجهای موقتی نیز شده است که در تازهترین مورد «روز چهارشنبه زمان بازگشت از دستشویی بیهوش شده و با سر به زمین خورده است.»
آقای روشن افزود: «پس از این اتفاق مسئولان زندان ابتدا از انتقال او به بهداری خودداری کردند. اما در نهایت با اصرارهای بهنام [محجوبی]، او را به بهداری منتقل کردند.» وی گفت با این که دستور اعزام آقای محجوبی به بیمارستان نیز صادر شده بود، اما در نهایت گفتند که «محجوبی چون زندانی امنیتی است، در حال حاضر به بیمارستان اعزام نمیشود.»
او در ادامه با شرح وضعیت بد بهنام محجوبی، ادامه داد که در حال حاضر او دست به اعتصاب غذا زده است و قدرت تکلم چندانی ندارد.
همچنین بهنام محجوبی در یک فایل صوتی که از داخل زندان منتشر شده و در اختیار صدای آمریکا قرار گرفته است با شرح وضعیت سلامت خود و عدم انتقال او به بیمارستان به بهانه «زندانی امنیتی» بودن، میگوید: «قانع شدهام آنها قصد کشتن من را دارند. پس من اجازه این کار را به آنها نمیدهم و خودم دست به اعتصاب غذا میزنم تا بمیرم.»
علیرضا روشن، روزنامه نگار، در ادامه به صدای آمریکا گفت: «پزشکی قانونی، [ناتوانی] آقای محجوبی در تحمل کیفر را تایید کرده است. اما با این حال او را آزاد نمیکنند.»
او با بیان این که بهنام با بیماری شدت گیرنده پانیک عصبی مواجه است، یادآور شد که او را به طور غیرقانونی و بدون اطلاع پزشک معالجش، خودسرانه به امین آباد منتقل کرده بودند و این موضوع باعث شد که وضعیت آقای محجوبی وخیمتر شود.
او در ادامه به برخی از موضوعاتی که بهنام محجوبی در تیمارستان امین آباد شاهدش بوده اشاره کرد و گفت که چندین بیمار خطرناک را به اتاق او آورده اند و آقای محجوبی آنجا صحنههای زنندهای را به چشم دیده که همین، حال او را بسیار بد کرده است.
آقای روشن به نقل از آقای محجوبی گفته است در آن جا یک قاشق، یک بشقاب، و یک لیوان به آنها داده میشد و حتی او را مجبور میکردند که از همان وسایل به شکل مشترک استفاده کند. آقای روشن گفت که محجوبی احساس خطر میکند و گفته است زندان برایش مهم نیست، اما چیزهایی میبیند که از حد تحمل یک انسان خارج است.
در همین رابطه آقای محجوبی در تماسی از داخل زندان، ضمن تشریح وضعیت ناگوار بیماران روانی در تیمارستان امینآباد، گفت: «من واقعا افول انسانیت را در امین آباد دیدم. من الان نمی دانم خودم که اینجا هستم و از یک لیوان و ظرف مشترک [به اجبار] مشت و لگد استفاده میکنم، چه مریضیهایی گرفتهام.»
ابراهیم الله بخشی، یکی دیگر از دوستان بهنام محجوبی، نیز به صدای آمریکا گفت که او روز جمعه ۹ آبان ماه، سومین روز اعتصاب خود را پشت سر گذاشته و دچار ضعف شدید و سرگیجه بوده که به همین دلیل به بهداری زندان منتقل شده است.
او همچنین در یک توئیت اعلام کرد که بار دیگر بهنام محجوبی به تیمارستان امین آباد منتقل شده و به مادر آقای محجوبی هم اجازه دیدار فرزندش را نداده اند. براساس آخرین خبر نیز آقای الله بخشی در توئیتی دیگر انتقال این دوریش گنابادی به زندان اوین خبر داده است.
با مادر #بهنام_محجوبی جلوی تیمارستان رازی امینآباد هستیم، نه اجازه میدن ببینیمش نه حتی تلفنی باهاش صحبت کنیم و اصلا نمیدونیم دارن چه بلای سرش میارن. pic.twitter.com/OAbv85f02k
— ابراهیم اللهبخشی (@allahbakhshii) November 1, 2020
پیش از این نیز گزارش شده بود که بهنام محجوبی، درویش گنابادی زندانی در اوین، تنها چند روز بعد از اعلام اعتصاب غذا و همراهی با نسرین ستوده، توسط مقامات قضایی به یک بیمارستان روانپزشکی منتقل شده است.
بهنام محجوبی از جمله دروایش گنابادی است که با اتهام اجتماع و تبانی درحوادث گلستان هفتم بازداشت شده است. او که به دو سال زندان محکوم شده در این مدت با وثیقه آزاد بوده است.
در پی حضور گسترده نیروهای امنیتی و لباس شخصی در بهمن ماه سال ۱۳۹۶ در مقابل خانه نورعلی تابنده، سر سلسله سابق دراویش گنابادی، تعداد زیادی از دراویش گنابادی خود را به آن خیابان رساندند تا از تجمع نیروها امنیتی و انتظامی مقابل خانه نورعلی تابنده جلوگیری کنند و وضعیت محل را به حالت عادی بازگردانند.
این تجمعات به درگیری نیروهای امنیتی و یگان ویژه با دراویش حاضر در آن محل منجر شد. در جریان این درگیریها، صدها درویش گنابادی زخمی و بازداشت شدند و متعاقب آن به مجازاتهای شدید محکوم شدند.
ایالات متحده در سالهای اخیر در گزارشهای حقوق بشری خود، بارها به نقض گسترده حقوق اقلیتهای مذهبی و قومی در ایران اعتراض کرده است.