همزمان با هشدار سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره وضعیت وخیم زندانها در ایران و درخواستها برای آزادی زندانیان سیاسی، گزارشها حاکی از آن است که فرهاد میثمی، پزشک و فعال سیاسی یکی دیگر از کسانی است که در ایران در زندان به کرونا مبتلا شده است.
مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سهشنبه ۱۵ مهر با انتشار پیامی در توئیتر گفت: ایالات متحده نگران بدتر شدن اوضاع مرتبط به کووید-۱۹ در ایران است و ما بار دیگر بر پیشنهاد کمکهایی که اولین بار در ماه فوریه مطرح کردیم، تاکید میکنیم. ما به درخواست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از مقامات ایران میخواهیم بیدرنگ تمامی زندانیان سیاسی را از زندانهای مملو از زندانی و غیربهداشتی آزاد کنند.
یک منبع نزدیک به خانواده آقای میثمی در گفتوگو با صدای آمریکا با تایید این خبر اعلام کرد که بعد از ابتلاء آقای میثمی به کرونا در زندان رجاییشهر کرج، بامداد امروز او را به جایی موسوم به «اتاق امن» منتقل کردهاند. به گفته این منبع آگاه، هیچگونه اطلاعات و جزئیاتی از این به اصطلاح «اتاق امن» در دست نیست.
در همین حال ضیاء نبوی، زندانی سیاسی سابق، روز سه شنبه ۱۵ مهر در صفحه توئیتر خود به نقل از آقای میثمی نوشت که او «هفته گذشته احساس بیاشتهایی داشته، ولی الان حالش خوب است.»
#فرهاد_میثمی در زندان رجائیشهر به کرونا مبتلا شده است؛
— Zia Nabavi (@ZiaNabavi1) October 5, 2020
امروز از زندان تماس گرفت و گفت که جواب تستش مثبت شده، اینکه در هفته گذشته احساس بیاشتهائی داشته ولی الان حالش خوب است.
گفتم این خبر را توئیت بکنم، مخالفتی نکرد.
گفتم آیا لازم است بگویم حالِ فعلیتان خوب است؟
گفت: بله!
۱/ pic.twitter.com/grFUJwI8Vv
فرهاد میثمی، فعال مدنی و پزشک زندانی ۴۸ ساله، در تاریخ ۹ مرداد ۱۳۹۷ در محل کارش به دلیل داشتن سنجاقی (که به آنها «پیکسل» نیز گفته میشود) با شعار «من با حجاب اجباری موافق نیستم» بازداشت شد و کماکان در بازداشت به سر میبرد. مقامهای قضایی ایران بعد از بازداشت آقای میثمی، او را به اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام، و اشاعه و ترویج فساد و فحشا و بیحجابی در جامعه - که عموماً از آنها با عنوان «اتهامات فلهای» یاد میشود - متهم کردند.
پیشتر سازمان عفو بینالملل اعلام کرده است که مقامات ایران باید فرهاد میثمی را فوراً و بدون قید و شرط آزاد کنند.
تست کرونای نجات بهرامی روزنامه نگار زندانی در اوین هم مثبت اعلام شده است.
یک منبع نزدیک به خانواده این روزنامهنگار زندانی به صدای آمریکا گفت، روز چهارشنبه ۱۶ مهر در تماسی کوتاهی که نجات بهرامی با خانواده خود از زندان اوین داشته است خبر انتقال به بیمارستان طالقانی تهران و انجام یکسری آزمایش از جمله آزمایش خون و اسکن ریه را داده و گفته است نتیجه تست کرونای او مثبت اعلام شده است.
نجات بهرامی، روزنامه نگار و فعال رسانهای اواخر مرداد ماه سال ۹۸ از سوی دادگاه بدوی به یک سال زندان و دو سال محرومیت از فعالیتهای سیاسی و اجتماعی این روزنامه نگار و فعال رسانهای به اتهام «تبلیغ علیه نظام» محکوم و این حکم در تاریخ ۲۴ فروردین ماه توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید و روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه به مرحله اجرا گذاشته شد.
جمهوری اسلامی در این سالها به بازداشتهای گسترده و صدور احکام سنگین برای فعالان حقوق مدنی، حقوق بشر، زنان، کارگران، و معلمان در ایران دست زده است.
اما این اولین بار نیست که زندانیان سیاسی و عقیدتی در زمان حبس خود به کرونا مبتلا می شوند. چندی پیش نرگس محمدی، فعال مدنی زندانی در زندان زنجان، در نامهای از ابتلای خود و تعداد دیگری از زندانیان به کرونا و نبود امکانات درمانی و بهداشتی خبر داده بود. این موضوع باعث شد تا کاربران ایرانی با انتشار پیام هایی با هشتگ #شکنجه_با_کرونا طوفان توئیتری به راه بیاندازند.
هنگامه شهیدی، روزنامهنگار زندانی در زندان اوین، نیز روز شنبه ۱۰ اسفند در پی وخامت حال و بروز علائم بیماری کرونا به صورت اورژانسی به بهداری زندان اوین منتقل شده بود. ابتلای امیرحسین مرادی، یکی از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه به این ویروس در زندان فشافویه، نیز پیشتر رسانهای شده بود.
در پی ادامه شیوع گسترده کرونا در ایران، نگرانی خانوادههای زندانی سیاسی و عقیدتی نیز از نبود امکانات و رسیدگی بهداشتی در زندان های ایران افزایش یافته است.
وزارت خارجه آمریکا بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان، نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران و پنهانکاریهای مداوم توسط رژیم حاکم بر آن کشور را محکوم کرده است.